2014. október 7., kedd

Hogyan férek hozzá Macen az iPhoto videókhoz az iMovie alkalmazásban?

Nagyon egyszerűen. Az iMovie két évvel ezelőtti verziójában még annyit sem kellett ezért tenni, mint most, de a következőkben vázolt pár apró lépés nem kíván programozói tudást, sőt!

Az első kérdés persze az, hogy hogy kerül az iPhoto-ba videó? Nagyon egyszerű, amikor az adott eszközről - iPhone, kártya, kamera - beolvassuk a képeket, nem válogatunk, mindent bezúdítunk az iPhoto-ba. Azért az iPhoto-ba, mert az Apple szoftvere fanatizmus nélkül is jó, és más alkalmazásaival remekül integrált: például az iPhoto képei is elérhetők közvetlenül az iMovie-ból.

Indítsuk el az iPhoto-t!
A képek közül a filmeket az iPhoto Okos Mappájával válogattatjuk le. Indítsuk el az iPhoto-t! A File menüből adjuk ki az "Új okos album" parancsot!
Az okos albumba az iPhoto nem adott képeket, hanem adott feltételeknek megfelelő képeket válogat be. A válogatást újra és újra elvégzi, ahányszor csak kiválasztjuk az okos albumot. Pontosabban ekkor látjuk az épp aktuális eredményt, a válogatást akkor végzi, amikor új elemet adunk az iPhoto-hoz. Mintha ülne egy könyvtáros, aki a bejövő képet katalogizálja. Meglepő, de pont ez történik szoftveresen, a kép jellemzőit az iPhoto azonnal adatbázisokba helyezi.
Ahogy a képen látható, az okos albumnak a "Videók" nevet adtuk. A feltétel egyetlen sor, "én lenni magyar törni" nyelvi alapon: "Fotó ez Film". Bármilyen film, amit az iPhoto benyalt. A hitetlenek nézzék válasszák ki az Oldalsávon a Videók gyűjteményt! (A képen az oldalsávot feltekertem, ezért van a Videók ennyire fent a listán. Nálad, várhatóan, a lista alján lesz. A fogaskerék ikont keresd!)
Az iPhoto-t be is csukhatjuk, a továbbiakban nincs rá szükségünk. Persze azért foglalkoztatni fogjuk, de az iMovie-n át.

Indítsuk el az iMovie-t!
Az iMovie hozzáfér az Apple alkalmazások - iPhoto, Aperture - képeihez, filmjeihez, illetve a GarageBand és iTunes zenéihez is, de ez egy másik történet.
Az iPhoto könyvtárat választva pont olyan struktúrában, elrendezésben érjük el a képeinket, amilyent az iPhoto-ban létrehoztunk. Úgy találjuk, ahogy hagytuk. Ha van Okos mappánk, Apple-ül: Intelligens, akkor azokat is megtaláljuk. Ehhez kattintsunk rá az "Események" menüre! Értelemszerűen az Intelligens albumok-at választjuk, és a megjelenő albumok közül a Videók nevűt! S lám! Össze lehet vetni a két képpel feljebb lévő iPhoto képernyőképen látható videókkal ezeket, igen, ügyesek voltunk, mint már annyiszor.
Hasonló követhető el az Aperture esetén is, ez önálló- vagy házi-feladat, ahogy tetszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése