2015. április 21., kedd

PDF fájlok összefűzése Automatorral írt szolgáltatással

Valahogy az utóbbi időben egyre gyakrabban kellett összefűznöm PDF állományokat egyetlen fájlba. És persze ráuntam az Acrobatra, mert lehet ezt egyszerűbben is. Igen, ismét az Automatorhoz fordultam és egy újabb Service-szel gazdagítottam magam.

Egyszerűen
Az Automatorral a rendelkezésünkre álló parancsokból építhetünk fel munkafolyamatokat. A végeredmény lehet önállóan futó alkalmazás, vagy más alkalmazásba beépülő szolgáltatás. Ezeket a helyzet-érzékeny menü sorolja fel, a helyzet-érzékeny menü pedig az egér másik gombja, vagy a ctrl+kattintásra jelenik meg.
A szolgáltatásom bármely erre képes alkalmazásból elérhető, bemenetkén PDF fájlokat vár. Azaz kijelölöm a PDF-eket, másik egér gomb és "PDF egybe", ez utóbbi néven mentem a fenti remekművet.
Az első parancs időrendi sorrendbe teszi a fájlokat, tapasztalat, hogy elsőként az első oldalt menti az ember, utolsónak meg az utolsó, lásd szkennelés. A második összefűzi a sorrendbe állított PDF oldalakat. A harmadik pedig Previewban megnyitja az így összerakott PDF-t. Innen lehet menteni, megosztani, elfelejteni.

Bonyolultan
Az időrendbe rakás nem mindig üdvözítő, van, amikor rossz. Ezért, ha szebb szolgáltatást szeretnénk, akkor az alábbi Automator parancssort használjuk.
A parancsok nem változnak, de az első utasítás végrehajtásánál a szolgáltatás megáll, és párbeszédablakban érdeklődik a sorba rendezés szabályáról. A megállást úgy értük el, hogy bejelöltük a parancs Options részében a két opciót. Majd fent is pipáltunk, a fent pipált menüelemek jelennek meg állítható módon a párbeszédablakban.

Mindkét esetben mentsük a munkafolyamatot. Anélkül, hogy bezárnánk az Automatort, teszteljük le! Ha kell, javítsuk, finomítsuk, írjuk át, használjuk vagy dobjuk ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése