2017. augusztus 14., hétfő

Macintosh Szilárdtest Meghajtó

Aki tudja, mit jelent a cím, az veregesse meg jobb kezével a bal vállát!

Lassan tíz éve már, hogy SSD-vel is, vagy csak azzal kaphatók a Macbookok, mégis, az Íróasztalon változatlanul Macintosh HD névvel találjuk meg a háttértárat. A HD a hard disc = merevlemez rövidítése. Apróság, szinte meglepő, hogy az Apple, ami az ilyesmire nagyon odafigyel – láttál már nem 9:41-t mutató iPhone-t? –, ezt nem módosította még. Bár az is lehet, hogy ikon csere is kellene, mert ahogy a képen is látható, még a merevlemezre ragasztott figyelmeztető cédula is látható. Az új ikon viszont vicces lenne: egy nyomtatott áramkör.

Ugye, hogy hülyén nézne ki? Az is igaz, hogy élő embert még nem láttam, aki zavart volna a Macintosh HD név és átírta volna. (És a Gonosz Almalap szerint halottat, vagy vérfarkast sem...)
Ki ne maradjon: SSD = Solid State Drive. (Néha az ember úgy érzi, hogy kész a bejegyzés, minden oké. És akkor ... elmentem a wikipediára, hogy mi az SSD magyar elnevezése.) Ahogy említettem, az SSD egy nyomtatott áramkör, ám a Wiki szerint: "tartós állapotú meghajtó" vagy "szilárdtest-meghajtó" (ez utóbbiért külön büntetést rónék ki, az első még csak magyarázható). A "félvezető alapú meghajtó" a leginkább helyes, jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése