2018. február 12., hétfő

De miről írt az Almalap tíz évvel ezelőtt?

Egy eszméletlenül hosszú cikkben – Jobs - A zenéről – fejtegettük az Apple és a zenekiadók világát. A lényeg a másolás védelmen volt. Az Apple azzal a feltétellel árusíthatott zenéket az iTunes Music Store-ban (iTMS), hogy nem támogatja a zene másolását. Ezért nincs máig Apple szoftver az iPhone (iPod és iPad) zenéinek letöltésére. A másolás kérdéshez az Apple hozzáállását jól jellemzi, hogy noha nem támogatta, de a legkevésbé sem akadályozta meg az iOS eszközök zenéjének letölthetőségét harmadik alkalmazások számára.


Varázslatos címlapunk

Érdekes visszanézni, akkor melyik volt az a 10 ok, amiért szeretjük az Apple-t és melyik az a 10 ok, amiért nem. A pontokat sorolom, a részletes kifejtéshez klikk a fenti linkekre!

Pro:
  1. Mac
  2. Használhatóság
  3. iPod
  4. Innováció
  5. Steve Wozniak
  6. Steve Jobs
  7. Mac OS X
  8. Mitológia
  9. iPhone
  10. Alternatívság

Kontra:
  1. Valóságtorzító mező
  2. iPod
  3. Külcsínebb a belbecsnél
  4. iPhone
  5. Arrogancia
  6. Per, per, per
  7. iMindenség
  8. DRM
  9. Környezetvédelem
  10. Abszurdisztán

És még erről is olvashattál az Almalapban

Az Open TTD – Enigma rejtélyes neve a roppant népszerű Trasport Tycoon Macre hackelt verzióját mutatta be. Az iYiYi neve már akkor is könnyes röhögést okozott, amúgy egy iPodra épülő zenegépről szólt a cikk. Az "iTunes és a videó" 1. és 2. (már a két részletből adódóan is) az utolsó bitig kivesézte az iTunes, iPod és a videó kapcsolatát az elmélettől az ide-oda másolásig.
Aki ránéz a Go+Play cikkre, az kapásból felismeri a Harman/Kardon emblematikus hangsugárzóját – ez még ma is üt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése