2018. február 12., hétfő

De miről írt az Almalap tíz évvel ezelőtt?

Egy eszméletlenül hosszú cikkben – Jobs - A zenéről – fejtegettük az Apple és a zenekiadók világát. A lényeg a másolás védelmen volt. Az Apple azzal a feltétellel árusíthatott zenéket az iTunes Music Store-ban (iTMS), hogy nem támogatja a zene másolását. Ezért nincs máig Apple szoftver az iPhone (iPod és iPad) zenéinek letöltésére. A másolás kérdéshez az Apple hozzáállását jól jellemzi, hogy noha nem támogatta, de a legkevésbé sem akadályozta meg az iOS eszközök zenéjének letölthetőségét harmadik alkalmazások számára.


Varázslatos címlapunk

Érdekes visszanézni, akkor melyik volt az a 10 ok, amiért szeretjük az Apple-t és melyik az a 10 ok, amiért nem. A pontokat sorolom, a részletes kifejtéshez klikk a fenti linkekre!

Pro:
 1. Mac
 2. Használhatóság
 3. iPod
 4. Innováció
 5. Steve Wozniak
 6. Steve Jobs
 7. Mac OS X
 8. Mitológia
 9. iPhone
 10. Alternatívság

Kontra:
 1. Valóságtorzító mező
 2. iPod
 3. Külcsínebb a belbecsnél
 4. iPhone
 5. Arrogancia
 6. Per, per, per
 7. iMindenség
 8. DRM
 9. Környezetvédelem
 10. Abszurdisztán

És még erről is olvashattál az Almalapban

Az Open TTD – Enigma rejtélyes neve a roppant népszerű Trasport Tycoon Macre hackelt verzióját mutatta be. Az iYiYi neve már akkor is könnyes röhögést okozott, amúgy egy iPodra épülő zenegépről szólt a cikk. Az "iTunes és a videó" 1. és 2. (már a két részletből adódóan is) az utolsó bitig kivesézte az iTunes, iPod és a videó kapcsolatát az elmélettől az ide-oda másolásig.
Aki ránéz a Go+Play cikkre, az kapásból felismeri a Harman/Kardon emblematikus hangsugárzóját – ez még ma is üt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése