2018. július 20., péntek

Emoji, memoji...

Van, aki szeretni, és van aki nem (én). Az Apple amellett, hogy folyamatosan bővíti az emojikat – néha világ-kompatibilisen (minden oprendszeren látható), néha meg nem. A WWDC egyik világújdonsága volt a memoji. A memoji a selfiből készített emoji – írom azoknak, akik nem értesültek e forradalmi újdonságról.

Az Apple a héten volt emoji-világnap kapcsán a vezetőit bemutató oldalán az összes fotót memojire cserélte (linket nem adok, mert a világnap már elmúlt vala).

Készítesz egy önfotót és abból megfelelő alkalmazással emojit vagy sárkányt vagy bármit varázsolsz. A memoji használható lesz FaceTime-mal is. A FaceTime a Skype-hoz, Viberhez hasonló videó-telefonos (igen: cset is, meg csak hang is) megoldás az Apple-től, de csak Apple ID-vel érhető el. A memojis FaceTime-olás annyira vicces lesz, hogy nem a másik beszélőt – vagy beszélőket – látod, hanem a memoji-jukat. Ez több, mint animált avatar, mert követi az arc mimikáját, valamennyire. (Az avatar leginkább a játékok során használt arckép helyettesítő kép.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése