2018. július 4., szerda

A profik a Lightroomhoz Loupedecket használnak

A Lightroom az Adobe fényképészeknek szánt alkalmazása. Mindent tud, amit a Photoshop tud a képszerkesztésről vagy kép manipulációról. Ezen felül számos kép-kezelési, -megosztási szolgáltatása van. Ha valaki kinövi a Fotókat, akkor ajánljuk, hogy váltson az Apple Aperture-re Adobe Lightroomra. A Loupedeck külső hardver eszköz, amelyet a Machez csatlakoztatva a Lightroom számos funkcióját kínálja barátibb módon.


A képre kattintva az eszköz feliratai is elolvashatók.

Az egyes tekerőgombokra került ki a szaturáció, az expozíciós idő, az alul- és túlexponálást módosítás – minden bizonnyal praktikusabb, mint billentyűkombinációkkal dolgozni, nem is szólva ez utóbbiak szükséges bebiflázásáról. Nem csak a funkció gombok (alt, kontroll, command...), de a vezérlőnyilak is megtalálhatók a Loupedecken. Ez azért jó, mert így a Loupedecket nem a billentyűzettel és trackpaddel együtt kell használni – ami igazi kihívás lenne –, hanem önmagában is tudunk vele dolgozni. A másol-beilleszt is külön billentyű az eszközön.
Sőt! Nyolc programozható csúszka segít abban, hogy teljesen munkafolyamatunknak megfelelővé tegyük a Loupedecket.
A Loupedeck a Lightroom 6-tal és a Lightroom CC-vel is használható. Az ára kb. 65eFt (a hétfői árfolyam szerint), itt tudod megrendelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése