2019. november 25., hétfő

Trump szerdán megnyitotta az Apple új gyárát Austinban, amely 2012 óta termel és nem az Apple gyára

A cím mindent elmond, ám több képet is készített az AP Photo/Evan Vucci, ezek közül mutatunk meg párat, ritkán látni be egy Mac összeszerelő üzembe.

A "Made in USA" kampány keretében 2012-ben megnyitott gyárban végzik a Mac Pro-k végszerelését. Az elnöki látogatás alatt nem változtattak a munkarenden állítólag, így a fotósok megörökíthették, hogy készül a hamarosan forgalomba kerülő Mac Pro.

A gyárban hétezren dolgoznak. A gyártól nem messze építi fel az Apple lokális központját, amely várhatóan 2022-re készül el és tizenötezer embernek ad majd munkát.

Tim Cook, az Apple vezetője gyakran találkozik az amerikai elnökkel. Az elnök Kínával vívott vámháborúja jelentős kockázatot jelent az Apple számára, amely küzd a Kínába kihelyezett gyártásával, értékesítéssel. Kaján mosollyal figyelhetjük, ahogy a kisebbségi és szabadságjogokért rendszeresen kiálló Cook Kínával kapcsolatban nyilatkozik, ahogy az Apple cselekszik. Irigykedve figyeljük, hogy erősen eltérő politikai nézetük ellenére Trump átadta meglátogatta az Apple Flex üzemét. A Flex az Apple alvállalkozója. Pár nappal később Trump Cookot felkérte, vegyen részt az USA 5G fejlesztésében (win-win).

Trumpot lánya, Ivanka Trump (b) is elkísérte. Cook (k) kezében a méregdrága Mac Pro alaplap – a millió feletti árú Mac Pro a profi, bivalyerős számítási kapacitást igénylők gépe lesz. Trump (j) erősen érdeklődő arckifejezését politikus-képzőkben tanítják.

Az elnök az egyik gyártósori dolgozóval is elbeszélgetett.

A Mac Pro összeszerelésén kívül a legtöbb Apple terméket Kínában gyártják.

Az Apple-nek az ötven államban közel kilencezer partnere van. A Mac Pro részeit 19 államban gyártják szerelik össze a Kínában gyártott alkotórészekből.

A körzet kongresszusi képviselője, John Carter (republikánus) érdeklődve figyeli az elnök kulcsszavait tartalmazó jegyzetet.

Trump eltévedt – kínálkozik képaláírásnak, de ez nem igaz. Az elnök igazi önjáróként valóban felfedező útra indult a gyárban, letérve a tervezett útról. De ennyi történt csak, nem több.

. . .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése