2020. augusztus 12., szerda

Olvashatatlan apró bolha betűk nagyítása Macen

Jómagam közelebb vagyok a harminchoz, mint a húszhoz – így túl az ötvenen –, nekem a MacBook Airen már a 14 pont a szememnek kellemes szövegméret, talán ezért sem hat meg a hiper-szuper-giga-retina felbontás. De mit lehet tenni, hogy könnyebb legyen az olvasás azon kívül, hogy felkeressük a szemorvost? Két megoldást is mutatok!


Ha generál megoldásra vágyunk, akkor a kijelző felbontását kell kisebbre venni, a képen láthatóan ezt az alma menü >Rendszerbeállítás > Kijelzők párbeszédablakában tudjuk megtenni. Igen, kisebb lesz a munkafelület, de nagyobbak a szövegek. Az összes. Ez egy radikális megoldás. A Macademiához ilyen problémával konzultációra érkezők közül többek számára volt ez megoldás.

A másik lehetőség, hogy bekapcsoljuk az alkalmi nagyító funkciót. Ilyenkor a cursor (körzör) mutatta ponton levő szöveg látható nagyobban, akár görgethetően. Figyelem, a képen levő szöveg így nem nagyítható!


Hogyan? Hogyan? Alma menü >Rendszerbeállítás > Kisegítő lehetőségek > Nagyítás > Lebegő szöveg engedélyezése. A Beállításokra kattintva a kinagyított szöveg jellemzőit állíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése