2020. augusztus 10., hétfő

10000 email kicsit sok egy iPhone-on

Úgy vagyunk az emailekkel, mint (nagy)szüleink a kacatokkal, "ez egyszer még jó lesz valamire" felkiáltással őrizzük őket. Mi a Mailben, ők a garázsban, padláson vagy egyéb helyeken. De ha egyszer nincs már hely, akkor rendet kell rakni, meg kell szabadulni a feleslegtől.


Amikor már nagyon helyhiányosnak tűnünk, mérjük fel, hogy mennyi helyünk is van. Ezt a képen látható módon, a Beállítások > iPhone tárhely > Mail > Dokumentumok és adatok helyen tehetjük meg. Az sem lényegtelen, hogy mennyi helyünk van az iCloudban.


Ezt iPhone-on a nevünk > iCloud > Tárhely kezelése > Mail útvonalon csekkolhatjuk. Ezt követheti a rendrakás. Amelyet legkevésbé sem érdemes iPhone-on végezni, csak ha tengernyi időnk van. Leghatékonyabban Macen tudunk dolgozni.
Első feladat a nem olvasott hírlevelek kidobálása, lemondása. Igen, tudom, hogy nagyon fontos, nagyon hasznos – de akkor miért van 326 olvasatlan? Ez általában elég szokott lenni. További lehetőség a mailek archiválása. Másik lehetőség, hogy létrehozunk egy "ez még egyszer jó lesz valamire" mailboxot, és abba dobáljuk át, mozgatjuk át azokat a leveleket, amelyekről úgy véljük, hogy egyszer még kellhetnek. Olyasmire gondolunk, hogy kijelöljük a 2016 előtti leveleinket – igen, egészen 2003-ig visszamenőleg, vagy ameddig csak lehet –, és azokat egy mozdulattal áttesszük ebbe a csoda mailboxba. Elég sokáig fog a Mail dolgozni, várjunk türelmesen. Ha befejezte a Mail a mozgatást, akkor az Export Mailbox paranccsal kimenthetjük a Mail használta tárhelyről a félretett, megmentett leveleket, a Mail felszabadul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése