2020. augusztus 17., hétfő

Öt Mac trükk (újszülöttnek és veteránnak)

Mutatok öt trükköt Macen. Veterán Maces vagy? Akkor fejből vágod, hogy lehet a menüs soron, ott jobbra fent, az ikonokat átrendezni. Akkor tudod, melyik billentyű-kombinációval érhetők el az emojik, 👩‍💻! Tudod, hogy lehet gyorsan szöveget asztalra menteni? Mi történik a cmd+tab lenyomására? És azt, hogy a Dockot hogy lehet elrejteni? Miért, el lehet?


A Command lenyomása mellett fogjuk meg az elmozgatandó ikont, és vigyük oda, ahová szeretnénk. Az oldalsávot előcsaló (Ma és Értesítések panel), jobb szélső ikon nem mozdítható.


Controll + Command + szóköz. És előttünk az emojik – ha ez az adott alkalmazásban lehetséges. A vágyott emojik könnyebben megtalálhatók, ha kedvenccé tesszük őket, de az egy másik történet.


Ha gyorsan szeretnénk kinyerni egy szöveget, akkor azt jelöljük ki, majd húzzuk ki az Asztalra! A kihúzott fájlt megnyitva elérjük a tartalmát, így kész a további feldolgozásra. Nem állítom, hogy nekem ez bejönne, de ahány ház, annyi szokás.


Könnyen válthatunk egyik alkalmazásról a másikra, a Command + Tab használatával (fent). Persze van egy négy ujjas megoldás is (lent), de erről máskor.

És végül, ha útban van a Dock, vagy szeretnénk, hogy mindig látható legyen, akkor az alkalmazások és doksik közti elválasztón - függőleges vékony vonal - hívjuk elő a helyzetérzékeny menüt (két ujjas kattintás a legtöbb esetben). És a megjelenő menüt használjuk kedvünkre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése