2022. január 21., péntek

"A képcsövet hivatalosan is halottnak nyilvánítjuk" :: Almalap, húsz évvel ezelőtt

Időutazásra hívunk újra! Az Almalap a Maces közösség lapja volt, a 2002. januári számát idézzük most meg – a cikkek linkje az eredeti weblapra visz.
Az új iMac
"Az új iMac mindenki számára elhozza a lapos képernyõk korát. A képcsövet hivatalosan is halottnak nyilvánítjuk" – mondta Steve Jobs, az Apple elnöke. "Ráadásul az erõteljes PowerPC G4 processzornak, és a beépített SuperDrive meghajtónak köszönhetõen most már bárki elkészítheti saját CD lemezeit és DVD filmjeit."

Képvadász
Az Apple bemutatta az iPhoto-t, a digitális fényképezés "hiányzó láncszemét", mellyel leegyszerûsödik a digitális fényképek tárolása, archiválása és megosztása. Egyszerû és elegáns felhasználói felületével az iPhoto roppant könnyûvé és élvezetessé teszi a képek letöltését, alapszintû szerkesztését, nyomtatását, nemkülönben az akár többezernyi képbõl álló kollekciók külön albumokba rendezését. A kifejezetten Mac OS X alá tervezett szoftver jelenleg a www.apple.com/iphoto címrõl érhetõ el ingyenesen, késõbb azonban már az újonnan vásárolt Mac-eken elõtelepítve is megtalálható lesz.

office:mac
Remélem, mindenki tudja, hogy az Office része a Word szövegszerkesztõ - és nem kiadványkészítésre használandó alkalmazás, még elegánsabb hírlevélhez sem javallott -, az Excel táblázatkezelõ - és nem adatbázis menedzselõ progi -, a PowerPoint prezentációs alkalmazás és az Entourage személyes infók kezelését segítõ program - errõl már írt az Almalap.

FairPrint melléklet

Eddy-díjazottak
Idén tizenhetedik alkalommal osztotta ki a MacWorld az Eddy díjat, azaz a mértékadó magazin szerkesztõségi díjait. Pár éve rászoktunk, hogy a díjazottakat összegyûjtve mutassuk be nektek, és ahogy öregszünk, úgy növekszik ragaszkodásunk általatok is jónak tartott szokásainkhoz.
Díjazottak, akikről külön is írtunk: ZBrush, Toon Boom Studio, Fireworks 4 , Test Strip 3.1, Mi a MOTU?, Reason, BBEdit 6.5, Lift Onsite, LightWave 3D, Maya, a 3D-s tárgyalkotó és renderelõ szoftver, Cinema 4D XL, Canon PowerShot S110, Canon PowerShot S110, ROBOLAB 2.5, Tony Hawk Pro Skater 2, Aspyr: Escape from Monkey Island, Aspyr: Rogue Spear, VectorWorks 9., CalculationCenter, CrystalMaker, A REALbasic 3.5, Script Debugger 3.0, Sonnet Encore/ST G4 Duet, AEC-6880, Hasta la vista CRT?, Connectix Virtual PC 4, Virtual Ink: mimio 1.5, Palm m125, m505, Visor Edge, QuicKeys X 1.0.2, FileGuard, Aladdin Systems: StuffIt Deluxe 6.5, BrickHouse, Micromat Drive 10, Epson Stylus C80, Epson Stylus Photo 820, Brother HL-1670N, DiskOnKey, Exabyte: VXA-1, Wacom Cintiq LCD.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése