2022. szeptember 7., szerda

A HoudahSpot ott is keres a Macen, ahová nem vetődik Spotlight

A macOS Spotlight keresési funkciója jó, de határozottan megvannak a korlátai. A HoudahSpot (34USD) mélyebbre ás, több lehetőséget kínál a fájlok és a fájl-tartalmak részletes keresésére. Az egymezős keresési felületen túllépve olyan kifinomult keresést kínál, ahol mindenféle feltételt megadhatunk a nevek, tartalom, típusok, dátumok és egyebek tekintetében. Nemcsak a keresendő helyeket adhatjuk meg, hanem ki is lehet helyeket zárni a keresésből.
A keresési eredmények többféleképpen megjeleníthetők és rendezhetők, az alkalmazáson belül megtekinthetők a fájlinformációk. Lehetséges a szöveg megjelenítése és kiemelése a keresési eredményeken belül anélkül, hogy megnyitná a dokumentumokat. Elmenthet keresési sablonokat, így nem kell ismételten beírnia a feltételeket. A hatékony felhasználói funkciók közé tartozik az AppleScript használatával végzett automatikus keresés és a speciális lekérdezések támogatása a keresőmezőben.
Bár a Spotlight a macOS-ben az évek során javult az adatok keresésének lehetőségét illetően, sok tekintetben még mindig elkeserítően küzdelmes a használata összetettebb kereséseknél. Amíg Spotlighttal hosszú percek, tízpercek telnek el megtalálni egy tavalyi doksit, aminek a tartalmára csak homályosan emlékszünk, a HoudahSpottal ez az idő pár percre csökken. A HoudahSpotban elérhető részletesebb és kiterjedtebb kifejezéseknek köszönhetően sokkal valószínűbb, hogy megtalálja ezeket a megfoghatatlan fájlokat. Valóban segítségedre lehet, ha tényleg keresel valamit.

És a bónusz kérdés: mit jelent a „houdah” szó?
A howdah vagy houdah (hindi: हौदा), más néven hathi howdah (हाथी हौदा), egy hintó, amelyet egy elefánt, vagy esetenként más állat, például tevék hátán helyeznek el. (Wikipedia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése