2024. február 19., hétfő

András, Laci, gratulálunk a Systemfarmer továbblépéséhez!

A Gloster Cloud Zrt. és a Systemfarmer Zrt. tulajdonosai a társaságok egyesüléséről írtak alá szerződést. A Systemfarmer régi barátja a Macademiának, így – itt a blogon is – gratulálunk!
Huszon plusz évvel ezelőtt találkoztam először a Systemfarmer céggel, amikor egyik barátunk, a Capital Communications rendszergazdát keresett. A Capital Windowsos volt, mi akkor csak Maces cégekkel foglalkoztunk. A Capital három jelentkező közül választotta őket. Az ajánlatuk tartalma, formája (nem mindegy!) sokkal jobb volt a másik két pályázóénál. A személyes beszélgetésen érezni lehetett, Földesi Laci és Téglás Andris – frissen végzett mérnökök – gyakorlatban (ide értve a gépek cipelését, szekrény mögötti kábelek előásását, stb.) és elméletben is – jók. Személyesen és cégként is képesek voltak az IT és a megbízók közti nyelvi, értelmezési szakadékot áthidalni (kevés ilyen cég volt, van?).
Évi egy-két esetben kerestük egymást (Macademia – Systemfarmer), amikor nekünk pécés vagy Windowsos megakadásunk volt, ők pedig Maces problémákkal találtak meg minket. Az élet furcsasága, hogy 2010 körül éveken át az egyik első CoWorking irodában egy félig nyitott ajtó választott csak el a két céget. A jó kapcsolat és a személyes jó viszony megmaradt, miközben a Microsoft értékesítésben a Systemfarmer csillagként emelkedett. A coworkinges szomszédság alatti ritka együttműködések közül kiemelkedik az, amikor nekünk egyszerre kellett volna Prágában, Krakkóban és Pozsonyban hálózatos hardver és szoftver telepítést végezni – de csak ketten dolgoztunk főállásban a cégnél. Laciék habozás nélkül "kölcsönadták" Olivért, aki hálózatban mindent is tudott és tud – Olivér a cégünk "barátjává" lett.
Bár a CoWo-t elhagytuk, de nálunk nem kérdés, hogy Microsoft beszerzés esetén hova forduljunk, a mi partnereink MSFT licenceit a Systemfarmer biztosítja. Azóta persze mi is felszívtuk magunkat felhőbe, Sharepointba, de gond vagy kérdés esetén bármikor felhívhatjuk Lacit vagy Andrást vagy Olit – és ez nagyon jó.

Laci, András és a többiek! Gratulálunk a fúzióhoz! Biztosak vagyunk benne, hogy veletek jól járt a Gloster Cloud, kívánjuk, hogy fordítva is legyen. Egy dolgot sajnálok, hogy – úgy látszik – a Systemfarmer név és az első találkozás óta mosolyra késztető logó: zöld és látványa is "picit mezőgazdasági" – eltűnik. C'est la vie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése