2024. február 27., kedd

Gazdaság építő játék iPadre, iPhone-ra

No ne valami nagyszabású megoldásra gondoljunk! Maximum négy lépcsős ipart építhetünk indulva a nyersanyag kitermeléstől a feldolgozáson át a késztermék gyártásig. Végcél a kész termék városba történő eljuttatása. Nem is a kapcsolatokat kell felfedezni, hanem a területet, szállítási útvonalakat lerakni. Ez utóbbiak esetében akad némi logikai feladat, de nem igazi kihívás.

Az egyes gyárak kapacitása növelhető. Annak kezelése, hogy sehol se legyen túltermelés vagy áruhiány a termelési láncban, ez a feladat. Az elvihető tanulság, hogy nem lehet egy folyamatba úgy belenyúlni, hogy az más pontján ne okozzon problémát. Meggondolandó, hogy egy több lépcsős folyamatban – amikor kevés pénzünk van, és kevés pénzünk van – melyik elem fejlesztésével kezdünk.
Számos hasonló játék található az App Store-ban – elkészült a motor, csak a skineket kell rálapátolni. Bár a State Building sem a legsikeresebb, de pár órára – a tanítás megértéséig és gyakorlásáig – jó. Aztán kuka. Pénzt biztos nem adnék érte, nem is kellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése