2009. október 23., péntek

Apple wifi megújulás

AirPort Extreme Base Station névre hallgat az Apple wifi-routere, a hétköznapi életben csak AirPortként említjük, ha szóba kerül. (Van, kis tesója, a az Express - a név azonos hangzása miatt könnyű volt összecserélni őket.) A nagy iMac és Magic Mouse kibocsátás árnyékában az Apple technikailag megújította az AirPortot (értsd: Extreme Base Stationt), az antenna körül dolgoztak leginkább a mérnökök (lambda fél a műegyetemen végzettek számára a kulcskifejezés), ennek eredményeként stabilabb, még jobban kihasználható lett a wifi-kapcsolat. Az AirPort szabványos wi-fi eszköz, pécések is használhatják, ahogy az iPhone-nal is rá lehet akaszkodni.
Az AirPort tovább fejlesztett változata a Time Capsule, amely hálózatos archiváló képességével kínál többet az AirPortnál, nem véletlenül rímel a neve a Time Machine-re. A neten az utóbbi hónapokban számos írás jelent meg váratlanul és javíthatatlanul meghaló Time Capsule-ökről. Az összeesküvés elmélet alátámasztása végett az Apple bejelentette, hogy javított a Time Capsule-ön is, kimondottan a Snow Leopard alatti archiválás gyorsítása érdekében.
(Ez utóbbihoz szomorú kommentünk: A MacAcademián használt Time Capsule remekül működött és működik, csupán mind a négy gép automatikus back-upolása szűnt meg, amikor a gépekre feltettük a Hóleót. Pár napi trükközés, próbálkozás után ráunva a küzdelemre, törölni kellett a korábbi archívumot a Time Capsule merevlemezéről - az újra indított archiválás azóta újra vidáman működik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése