2009. október 9., péntek

Bye-bye Mighty Mouse, Hello ???

Az itthon Egerek Egere névre keresztelt adatbeviteli eszközt az Apple egy Amerikában népszerű rajzfilmfiguráról nevezte el, innen származik a Mighty Mouse elnevezés. A napokban meghozott Szabadalmi hivatali döntésig a CBS tévétársaságnak fizetett az Apple licenc díjat a névhasználatért - pedig a Mighty Mouse egy kis számítógép kiegészítőket gyártó cég bejegyzett neve (pár bejegyzéssel korábban épp az Apple logó védelméről írtunk - na szép...).
Az Apple vagy megegyezik a nyertes vállalkozással, vagy átkereszteli a 2005-ben bemutatott egerét. Pár nappal korábbi hír, hogy a szabadalmi hivatalhoz az Apple újfajta, érintésérzékeny egér szabadalmát nyújtotta be - a leírásból igazán az új egér mibenlétére nem lehet következtetni. De az sem biztos, hogy a szabadalommal nem csak egy technológiát védenek le, abból tényleg eszközt szeretnének készíteni.
A hétvégére készülő Almalap javaslata: Jobs, mint a Disney legnagyobb egyéni részvényese, szerezze meg a Mickey (magyarosan: Miki) Mouse vagy Minnie Mouse (Micky élete értelme) nevet - az egérnek szép nagy fülei lehetnének a hangvezérléshez. Az egér kaphatná az Oswald nevet is, Miki-egér elődjét hívták így, ő volt a 'szerencsés egér', bár az Oswald név a Kennedy gyilkosság óta maximum lőfegyverek esetén tetszik jó választásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése