2010. május 31., hétfő

Az új MobileMe Mail

Pár hete megújult a MobileMe felületen (me.com) elérhető Mail. A MobileMe az Apple tár- és net-szolgáltatása. A számos szolgáltatás egyike, hogy - szinkronizáció kérését követően - bármely platformról és böngészőből (Safari 4 - Mac, PC, Firefox 3.6 - Mac, PC és Internet Explorer 8 - PC) elérheted a @mac.com vagy @me.com címzésű leveleidet. A böngésző ablakban épp úgy kezelheted ezeket, ahogy azt megteheted a Mac Mail szoftverével. A mostani frissítés elegánsabbá tette a MobileMe Mail felületét, újabb apró funkciókat nyertünk - ez sejteti, hogy mi vár a MobileMe alól elérhető iCal, Address Book és más szolgáltatásokra is. Mivel egy kép száz szónál is többet mond el:

A képen látható Mail béta fázisú, nem is érhető el automatikusan, kérést kell küldeni az Apple-nek, pár nap múlva engedélyezik a béta használatát. A képen meg nem mutatott Preferenciákban átirányíthatjuk leveleinket - ez kellemes, ha elutazás után jövünk rá, hogy elfelejtettük ezt megtenni. Ilyenkor irány az első netkávézó, persze nem árt, ha ismerjük a jelszavunk ("Tiéd is öt gombóc?"). Ekkor beállíthatjuk a Vakációs üzenetet is - ez az, amit minden levelező partnerünk automatikusan megkap, ha levelet küld nekünk. Tilos ennek a használata, ha levelező-lista tagok vagyunk, mert egy hét alatt úgy megutál a lista, ahogy még soha senki. (Bár mostanra a levelező lista kihaló állat.)
Bolond dolog, de a levél-feldolgozási szabályok (nálam) nem igazán szinkronizálódnak a Maces Maillel. Engem bosszant az is, hogy ha a Maces Mail levél-feldolgozása (rule) egy levelet átmásol egy általam létrehozott mappába, akkor az a levél a netes (és az iPhone-os) felületen eltűnik a szemem elől, elérhetetlen lesz - a Maces Mailen ott van, ahol lennie kell, csak épp a létrehozott mappa nem ér fel a MobileMe felületre. A személyre való gyűjtéskor (Create Smart Mailbox név alapján) esetén csak fél gond. A Smartság miatt a levél marad az Inboxban, így olvasható - ha megtalálom. Viszont nincs külön kigyűjtve.
Végül álljon itt egy táblázat a neten használható gyorsbillentyűkről:
Funkció // Macen // Pécén
Nyomtatás // ⌘P // Ctrl+P
Visszavonás // ⌘Z // Ctrl+Z
Mégis kiadom ezt a fránya parancsot // ⌘⇧Z // Ctrl+Shift+Z
Kiválasztott üzenet megnyitása új ablakban // Return // Return
Levél legörgetése a levél végéig, majd ugrás a következő üzenetre // Szóköz // Szóköz
Összes üzenet kiválasztása // ⌘A // Ctrl+A
Új levél írása // ⌘⇧N // Ctrl+Shift+N
Válasz // ⌘⇧R // Ctrl+Shift+R
Váltás a válasz az üzenet küldője (from) és összes címzettje (from + cc +bcc) közt // ⌘⇧R // Ctrl+Shift+R
Piszkozat mentése // ⌘S // Ctrl+S

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése