2010. december 7., kedd

Nyomtatás iPodról, iPadről és iPhone-ról

"Az Apple a héten mutatta be iPad, iPhone és iPod touch eszközökhöz fejlesztett AirPrint vezeték nélküli nyomtatási technológiáját, amely az Apple iOS 4.2 operációs rendszerrel, ingyenes szoftverfrissítésként elérhető. Az eszközökön futó alkalmazások beágyazott nyomtatási funkciójával a felhasználók automatikusan megkereshetik a Wi-Fi tartományon belüli vezeték nélküli hálózatok HP ePrint-kész nyomtatóit, és egyetlen gombnyomással elindíthatják a nyomtatást. Ezt anélkül tehetik, hogy meghajtóprogramokat kellene telepíteniük, vagy szoftvereket kellene letölteniük.
A Hewlett-Packard (HP) meglévő és jövőbeni ePrint-kész nyomtatóit az teszi egyedülállóvá, hogy AirPrint technológiával támogatják a közvetlen nyomtatást iPhone, iPad, és iPod touch eszközökről. Jelenleg egyetlen más nyomtatószállító sem kínál ilyen képességet.
Az Apple iOS alkalmazásfejlesztői számára adott a lehetőség, hogy az Apple által szeptemberben kiadott SDK segítségével közvetlenül adjanak hozzá nyomtatási funkcionalitást alkalmazásaikhoz. Tehát ez a funkció várhatóan egyre több alkalmazásban meg fog jelenni.
Az AirPrint technológia számos Európában kapható HP ePrint-kész nyomtatóban már jelenleg is megtalálható. Ilyenek pl. az otthoni felhasználásra szánt Photosmart nyomtatók, és az irodai Officejet/Officejet Pro és LaserJet Pro nyomtatók. "
Ez a HP sajtóközleménye.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezzel meg addig is lehet használni mig nem hp nyomtatónk van: http://ecamm.com/mac/printopia/index.html

Ferenczy Gábor írta...

(érzem, hogy iPad nélkül nem lehet iPadről írni [nyomtatni még nemebb], de csak ezért nem veszek)

Megjegyzés küldése