2012. május 2., szerda

Ajtónálló a Mountain Lionban

Az első vírusnak látszó szoftver igen rosszul esett az Apple-nek, hiszen a marketing fontos eleme a „Macre nincs vírus" mondat - egy Windowsról váltani számára ez olyan, mint a lottó ötös. „Akkor nem is kell vírus irtó alkalmazás?" - szokták kérdezni. „Nem, hiszen nincs vírus" - szoktuk válaszolni. Nos, ez a fontos bástya remegett most meg, bár csak gyenge csákány-csapás érte a kinti márvány-borítást.
Ennek ellenére az Apple a fejlesztőknek máris ajánlja a Gatekeeper nevű alkalmazást, amelyet momentán a fejlesztők érnek el és Developer ID kell használatához. A földi halandók - mezei felhasználók, azaz mi - számára majd nyáron(?) vagy később hozzáférhető Mountain Lionban a Gatekeepernek bemutatunk minden általunk ismert alkalmazást, és az csak az így felismerteket engedi futni a gépen.
A Gatekeeper amúgy ajtónállót jelent - amikor ezt leírtam, villant be a kép, ahogy az alabárdos ürge az ajtón tapos. Ám ez csak gyenge magyar nyelvismeretem bizonyítéka, az -n határozórag helyt határoz meg. Vö: kacsalábon forgó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése