2012. május 14., hétfő

Greenpeace és a felhők

Amióta ránéztem a Facebookra, azon nevetek, hogy a Greenpeace fizetett hirdetésben kér arra, hogy írjak levelet - többek közt - az Apple vezetőjének, hogy kapcsolják már le az iCloudot, mert az energia, amit az üzemeltetéshez használnak, szénerőműből származik, ami meg környezetkárosító.
Minden mást félretéve, a Facebook, mint célpont kimaradt, valószínűleg a cég szervere - ha egyáltalán van ilyen - napkollektorról üzemel (bár ennek gyártása sem a környezet óvásával egyenértékű). Mert ha mégsem - és így van, az Apple-höz, Microsofthoz, Google-höz hasonlóan -, akkor a Facebookos hirdetéssel az Greenpeace hozzájárul a környezet szennyezéséhez. Valamint a Greenpeace-t hostoló szervert is erőmű látja el árammal. Persze nem lehet minden elektron mellé fizikust rendelni, így igen nehéz eldönteni, hogy melyik elektron jön atomerőműből, melyik szén- és melyik szél-erőműből.
És nem utolsó sorban kétségem van, hogy a megcélzott cégvezetők tudnak magyarul, mert a nekik küldött levél magyarul van. Viszont jó, hogy a levél átírható, én meg is írtam, hogy semmi bajom a felhőjükkel, ám mostantól a bankszámlaszámomat már ismerik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése