2012. május 4., péntek

Wozniak cége az Apple beszállítója

Miközben az Apple szédületes árfolyamáról beszélünk, van egy dinamikusabban növekvő vállalat is, amely beszállítója a Facebooknak, a Dellnek, a HP-nak, de a legnagyobb vevője az Apple. Ez utóbbi üzlet szépségét az adja, hogy az eladói oldalon, a Fusion-io nevében az egyik tárgyaló fél az a Steve Wozniak, aki az Apple három alapítójának az egyike.
Wozniak volt az Apple korai időszakában, a cég (h)őskorában a technikai mindent-tudó, -megoldó. Azoknak, akiknek volt szerencséje vele személyesen is találkozni (Almalap: Steve Wozniak Budapesten), tudja, hogy roppant kellemes, szerény, a technika újdonságaiért a mai napig gyermekként lelkesedni képes ember.
A Fusion-io - nevében a válasz - olyan memória-kártyákat fejleszt, amelyek adatátvitele jóval gyorsabb a jelenleg megvásárolhatóknál. Most ne a pécé-kuckókra és a pinceboltokra gondoljunk, hanem giga-szerver-felhő-parkokra, ahol az Apple, a Facebook, a Google és a többiek tárolják az adatokat. Ezekben a szerver-rengetegekben a legkisebb adat-mozgatással kapcsolatos gyorsítás is milliókat érhet. És ér. Ez röpíti a Wozniak résztulajdonában álló céget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése