2013. augusztus 1., csütörtök

1 stadion = ? iPad

Tudom, az Amerika, mi meg itt vagyunk. Amúgy Los Angeles második legnagyobb iskola-körzete döntött úgy, hogy több év alatt 640 ezer iPadet vesz. Idén „csak" 31 ezer darabbal kezdenek. Az amerikai iskola-körzet, ahogy ezt már írtuk egyszer (na hol?), általános- és közép-iskolák, kollégiumok és esetenként főiskolák csoportját jelenti, amely társadalmilag rendesen beágyazott - az amerikai kamaszfilmek iskolaszék, iskola választott vezetője tisztségeit ajánljuk a kíváncsiak figyelmébe.
Az iPadek megfelelő szoftverrel feltöltve kerülnek a tanulók kezébe. Ennek érdekében az iskola-körzet 80-98 százalékos kedvezményt kapott a kiválasztott szoftverek árából (nem didaktizálom a csoport erőt).

Stadion és iPad (demagóg rész)
A szemet és lelket gyönyörködtető, világszínvonalú magyar labdarúgásra, pontosabban annak szentélyeire - Puskás Ferenc nevét viselő Népstadionra, a Fradi-pályára és a debreceni arénára - összesen 61md forintot (35md/13,5md/12,5md) költünk mi, adófizetők.
A jelenleg kapható legkisebb retinás iPad nettó ára 117eFt, a legnagyobbé 188eFt.
A KSH adatai szerint kb. 700 ezer általános iskolás és közel félmillió középiskolás tanul ma Magyarországon.
Populista, demagóg osztás-szorzással azt kapjuk, hogy a stadionok árát iPadre költve 521 ezer gyengébb vagy 324 legütősebbet tudnánk venni. Hülyén is nézne ki, ha minden gimis iPaddel rohangálna. Vagy némi árkedvezményt elérve minden általános iskolás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése