2015. január 15., csütörtök

Yosemite: Mail Markup

Amikor a szálak összeérnek. Amióta a Yosemite-t oktatom, rendszeresen eljutok a Rendszerbeállítások > Bővítmények > Műveletek (SysPref > Extensions > Actions) ablakig. Azt értettem, hogy az itt található Markup azonos a Megtekintő (Preview) Markupjával. A Megtekintőben a Markupra kattintva érhetők el a szerkesztő eszközök. Arra eddig nem tudtam értelmes feleletet adni, hogy mire is jó a Markup Sysprefbe kiemelt volta.
De eljött a megvilágosodás pillanata, amikor egy elküldendő levelembe betett kép jobb felső sarkára csúszott az egerem!

Megtekintő
A Megtekintő, kevesen használják, ismerik, remek szoftver. Számos feladat elvégzésére alkalmas. Lehet vele képet átméretezni, fogatni, megvágni, más formátumban elmenteni. Lehet vele annotálni. Az annotálás olyan, mintha filccel jól összefirkálnánk valaki munkáját, legyen az akár kép, akár PDF. PDF esetén a Megtekinővel szavakat is kiemelhetünk, kommentet csatolhatunk. Ezek teljesen kompatibilisek az Acrobattal, amit szinte mindenki azonnal letölt, mondván, kell egy PDF olvasó. Pedig PDF olvasónak ott a Megtekintő.
A Megtekintővel akár digitálisan alá is írhatunk PDF-et vagy kézjeggyel láthatunk el képet. Figyelem, ez nem a nagybetűs digitális aláírás. Arra viszont nagyon jó, hogy ne kelljen a doksit, ajánlatot kinyomtatni, aláírni és beszkennelni - Megtekintővel aláírni gyorsabb, mint a doksi nyomtatása.

Mail Markup
Nos, a Megtekintő által elvégezhető annotáció érhető el a Mailből, ha a kép vagy PDF Markupolását választjuk. Azaz, nem kell elmenteni a véleményezésre kapott képet vagy doksit, hanem lendületből Reply (Válasz) és Markup.
Az, hogy az Apple kiemelte a Markupot a Sysprefbe, azt jelenti, hogy ide más fejlesztők alkalmazásai is bekerülhetnek. És ami bekerül, az elérhető lesz mindenhol, ahol a Markup. A régóta és mélységben Apple-özők számára ez nagyon hasonlatos a Services alkalmazások közti szolgáltatás megosztáshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése