2016. május 23., hétfő

"Élet a féjszbuk farmvilen túl"

Ahány ház, annyi szokás - szól a közmondás, és ez különösen igaz, ha a számítógépes játékokról beszélünk. Ezért is kértem meg épp 16 múlt ismerősömet, hogy ajánljon pár játékot, mert tőlem csak logikai és városépítősökre futja és tudom, hogy ő azokat utálja.

Team Fortress 2
A címből következik, hogy ez már nem az első. A lényeg, hogy a fenti csapat egyik szerepelőjeként szétlőjük, felrobbantjuk, kicsináljuk vagy csak megöljük az ellenségeket. Ezt színesíti, hogy mindenki másban erős, ha esetleg netes csapatban küzdenénk. Aki nem is olvasna tovább, az ide kattintson!

Hearthstone
"Ez egy kártya-csata, mint anno az autós-kártyátok volt még a múlt században" - igazított el Andris, akivel pre-computer korában még ilyen hagyományos dolgokat is toltunk. Itt az a jó, hogy varázslatokat, szörnyeket és további képességeket kombinálhatsz a nyerés érdekében. Gondolom, aki ilyesmiben utazik, az már a kép láttán tudta, hogy ide kell kattintania.

Star Conflict
Aki nem utálja a Csillagok Háborúját, az biztos rá fog nézni a játék honlapjára, még ha játszani nem is fog. A neten falkában, izé, csapatban játszható háborúkban egész galaxisnyi flották semmisülhetnek meg nap mint nap. Egy a fontos, ne a miénk vesszen oda! További képek, játék itt! És azért is: húsz éve a Spectrum előtt mit összeküzdött az ember, hogy az Elite nevű játékban az egyik dokktól a másikig eljusson. A grafika pedig akkor nem volt több, mint tárgyak élét jelentő pár fehér vonal a 256×192 képpont felbontású kijelzőn (csatlakoztatott tévén).

Dota 2
Képtelen voltam olyan arcot vágni, amiről az sugározna, hogy elhiszem, ez a játék teljesen más mint a többi. Pedig itt a hősök egyike lehetek, akik csapatba szerveződve pépesítik az ellenfeleiket. "Valóban egyedi játékmenet" - próbálkoztam, a válasz szerint nekem a féjszbuk való, meg a farmvil. Ez ugyan ebben a formában nem állja meg a helyét, de ide kattintani biztos nem fogok.

Card Hunter
Ha ennek a bejegyzésnek a játék-típusok bemutatása lett volna a célja, akkor a Card Hunter lenne a példa a táblás játék netes megfeleltetésére. Bár vannak klubok és baráti társaságok, akik összejárnak, de a net mindig képes legyőzhető ellenfelet sorsolni. Ez a játék azért csusszant be az "öld, vágd, nem apád" típusú kaszabolósak közé, mert az osztályban több lány is játssza. A kaszabolósok mellett.

Battle for Wesnoth
Ez a játék ingyen letölthető Macre. A számítógép ellenében játszva felváltva lépkedve kell eleinte egymagadból álló erődet győzelemre vinni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése