2016. július 25., hétfő

Frissítsd az iOS-t! Most!

Biztos hallottad már, hogy a legtöbb áldozat ismerte támadóját az eset előtt is. Két, a múlt héten történt eset alapján az állítás a kíber-térben is megállja helyét.


Aminek még kevésbé örülünk, hogy mindkét esetben az Apple iOS platform az érintett, és nem valamelyik bolondos ki tudja honnan származó Andorid alkalmazás. Az egyik "hihetetlen biztonsági rés" segítségével egy árva szöveges üzenettel meg lehetett szerezni a címzett jelszavát. A másik biztonsági rés kihasználásával le lehetett hallgatni a FaceTime hívást.
Puccs leverés FaceTime-mal – jutott eszünkbe egy aránylag fontos hívás, bár ezt nem volt értelme lehallgatni, mert épp tévéadásba ment. Amúgy innen üzenjük a Népszabi mellékletébe író szerzőnek, hogy a FaceTime nem a Facebook, és csókoltatjuk az olvasó szerkesztőt is. Nevüket őrzi a homály, mert nem jegyeztem meg.

Frissíts! Most!

Bár azt szoktuk mondani, hogy ha nem vagy fejlesztő, akkor ráérsz frissíteni a frissítés kiadása után két-három héttel, most azt javasoljuk, hogy frissítsd az iOS-t mihamarabb az iPhone-on és iPaden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése