2016. július 29., péntek

Öt iPad szám

Az iPad volt Jobs három és feledik korszakalkotó dobása a Mac, az iPod és az iPhone után. Ahogy írni szokás, jöjjön öt érdekes szám az iPadről!

716,34 forint
Ennyibe kerül egy iPad Pro éves áramfogyasztása, persze elméletben. Pontosan akkor, ha egy éven keresztül minden nap lemeríted és teljesen feltöltöd. És akkor a rezsicsökkentés hatásáról még nem is beszéltünk!


437 gramm
Ennyi a súlya a kisebbik iPad Pro-nak (csak wifi, mert a mobilos hét grammal több). Az első iPad, ami hasonló méretű volt, még 300 grammal többet nyomott, szinte dupla olyan nehéz volt.

49 600 000
Ennyi tablet eladásával az Apple piacvezető volt tavaly (2015 Q2 – 2016 Q1 a precízek kedvéért). A második Samsung 33,5 millió tabletet adott el a TrendForce mérése szerint.

26 035 000
Az iPad legjobb negyedéve 2014 első negyedéve volt. Ekkor az alcímben írt számú iPad talált gazdára. Az Apple jelentései szerint eddig 328,3 millió iPadet adtak el.
A kék terület lassú lapulása mutatja az eladások csökkenő számát. A piros görbe még érdekesebb! Ez az egy iPadre eső bevételt mutatja (jobb oldali skála, ezer forintban). A kezdetektől egyre olcsóbbak lettek az iPadek, valahol 120eFt körül érve el a legalsó árat. Ám az utolsó negyedévben, bár kevesebb iPadet adtak el, de az átlagár jelentősen nőtt. Ezt mi az iPad Pro hatásának véljük. Sajnos az Apple nem közöl részletesebb adatsort.

Tarolnak a játékok
A valaha iPadre letöltött alkalmazások jelentős része játék. Sőt, az 50 legkelendőbb alkalmazásból 46 játék volt. Ez amúgy igazolja, hogy az iPad nem irodai eszköz, munkavégzésre csak korlátozottan alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése