2017. március 22., szerda

iOS App Store változások

Az iOS-es eszközön levő App Store-ból az iOS eszközre tudsz alkalmazást, app-ot venni. A Maces App Store-ból csak a Macre tudsz alkalmazást venni. Eddig logikus. Ám a Maces iTunes alkalmazásból elérhető App Store-ból már iOS-es eszközre is lehet app-ot venni. Kavirc, mi? És amíg iOS-re csak az App Store-ból tudsz (nem hackelünk), addig a Macre nem hogy csak nem az App Store-ból, de leggyakrabban nem onnan. Na, most hogy minden világos, ez a bejegyzés az iOS App Store várható változásairól szól.

Nem macerál állandóan, hogy értékeld!
A 10.3-as béta verzióban az Apple módosítja a fejlesztők és a felhasználók kapcsolatát. Az felhasználók számára jó hír, hogy mostantól egy alkalmazás évente maximum három alkalommal kérheti, hogy értékeljük. Eddig ez nem volt korlátozva, a fejlesztőkre bízta az Apple. Akad olyan app, ami minden ötödik percben az arcodba nyomja az értékelés kérést. Az egy év független attól, hogy frissítik-e közben az alkalmazást. Sőt, a Beállításokban teljesen le lehet tiltani az értékelés kérést! Ha valaki szeretné értékelni az appot, akkor nem viszi át az iOS az App Store-ba, hanem az appon belül is elintézheti majd azt. A 3D Touchon eszközön egy érintéssel lehet majd értékelni az értékelést – mennyire volt az hasznos vagy nem.
Az értékelés – csillagok és szöveg – fontos a fejlesztőnek. Normális esetben azért, mert visszajelzés. A csillagok (minősítés) pedig app sorba rendezési szempont is, így nem mindegy, hogy egy app milyen minősítést szerez a felhasználóktól. (Kínában természetesen van olyan szolgáltatás, ahol remek minősítést lehet szerzeni sok kis szorgalmas kéz által.)

A fejlesztő felel
Az előző mondatokból kisejlett, hogy jó- vagy rossz indulattal befolyásolható egy app értékelése. A fejlesztők eddig tehetetlenek voltak, nem volt módjuk, lehetőségük nyilvánosan válaszolni egy App Store-beli dicséretre, kritikára. Ez változik most meg (pontosabban akkor, amikor az Apple élesíti ezt a lehetőséget), a fejlesztők, mint egy fórumon, Facebook, reagálhatnak a bejegyzésekre. Sőt. A hírek szerint a felhasználók is, fejlesztők is szerkeszthetik a saját hozzászólásukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése