2019. március 8., péntek

Vörös :: Vasmíves :: Szaúd-Arábia :: Tim Apple

Négy össze nem tartozó hír (igen, újra).
Vörös számok
Tudod, miért baj az, hogy a fel nem dolgozott leveleket, a nem fogadott hívásokat az alkalmazások és mobil appok piros alapon fehér számmal mutatják? A brit tudósok megállapították, Pszichológusok és UI dizájnerek egyértelműen mondják, a piros szín felzaklat, cselekvésre késztet, frusztrál, bosszant... Ezért kezdeményezik, hogy a szín választható, módosítható legyen. Hey Siri! Az Android Oreo már az ikon-szín szerint színez. Valahol olvastam, hogy fociban a piros mezes – nem piros mezes összecsapásokat statisztikailag gyakrabban nyerik a pirosak. ('Csapat csak egy van, a Ferencváros')

Olvasnivaló: HVG: Vasmíves legenda
Misztófalusi Kis Miklósról írt Murányi Gábor. Misztófalusi a magyar (és európai) tipográfia jeles alakja. Hollandiában tanulta ki a betűvésés szakmáját – tipográfia – és a tudását Erdélyben hasznosította. Az írásban Kravjánszki Róbert (a 90-es és 2000-es évek: legendás Gidata kft. > LinkedIn, web) neve is felbukkan, Misztófalusi betű-készletét digitalizálja, egészíti ki.

Nő követő alkalmazás
A Szaúd-arábiai Absher alkalmazás remek eszköz nő rokonaink követésére (is), beleértve azok utazását. [A direkt politizálást erősen igyekszünk elkerülni ezen a blogon, a szúrkálósat nem mindig sikerül. De hogy érthető legyen az app, muszáj. Januárban Rahaf Mohammed al-Qunun küzdött meg családjától és hazájától való elvállásáért thaiföldi szállodai szobája elbarikádozásával. Bővebbet a nő nevére keresve találsz. És épp szökésben egy lány testvér pár (18 és 20), momentán Hong Kongban dekkolnak, nevüket sem hozták nyilvánosságra (link).] Na, a csoda app a Google Playben gond nélkül megtalálható 4,8-as értékeléssel. Az App Store-ban még vizsgálják – nyilatkozta Tim Cook.

Tim Apple
Trump a legutóbbi informatikai csúcsragadozókkal csúcs vezetőkkel tartott megbeszélésen az Apple vezetőjét "Tim Apple"-nek szólította. Persze kitört a mém-vulkán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése