2020. július 13., hétfő

Új Numbers függvények 1/3 :: Szövegaprítás

Csendben megújult a Maces és iOS Numbers. Ez kivételesen nem azt jelenti, hogy egyszer már volt funkciók kerültek vissza újdonságként, hanem új függvényeket kaptunk, amelyek kényelmesebb használatot kínálnak. Örömünkben nem szólunk az újítás hátrányáról.


Numbers képzéseink egyik részében a függvényekkel ismerkedünk. Az egyik feladat az A2 cellába írt "6000 Kecskemét, Fő utca 4." szétszedése irányítószám, város és utca elemekre, ahogy ezt az alatta levő cellákban meg is tettük. Megtettük kétszer, először a régi függvényeket (BAL, JOBB, KÖZÉP, HOSSZ, SZÖVEG.TALÁL) használva. Majd három új függvénnyel (SZÖVEG.ELŐTTE, SZÖVEG.KÖZÖTTE és SZÖVEG.UTÁNA).
Aki olvas függvényt, annak nincs mit magyaráznom. Aki viszont függvény-szűz, vagy nem nevezné magát a függvények varázslójának, az ő számukra ez a három függvény örömteli ajándék az Apple-től, mert egyszerűbb, nem kíván matekszakos gondolkodást. Jó!

Okos Maces sok számoláshoz függvényeket használ. Ha valaki nem lenne függvény-jártas, bátran keresse egyéni képzésünket vagy csoportos Numbers tanfolyamunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése