2020. július 17., péntek

Új Numbers függvények 2/3 :: árfolyam

Hétfőn kezdtük dicsérni, ma folytatjuk az Apple Numberst érintő fejlesztését, új és értelmes függvényekkel való bővítését. A függvények elérhetők Pages és Keynote táblázatban is. Ma az új, árfolyamokat kezelő függvényeket mutatom be. Ezek, gondolom, népszerűbbek lesznek az amerikai tőzsdén szereplő részvények lekérhetőségénél. Persze net kapcsolat szükséges.


Az első függvény (PÉNZNEM vagy CURRENCY) az épp aktuális vagy utolsó munkanapi árfolyamot – nyitó, záró, minimum, maximum, éves minimum és maximum – kapjuk meg. Az ábrán azért látsz zöld mezőket, mert a Numberst megosztom, ezek a módosítandó mezők. A letöltött Numbers doksival persze azt teszel, amit mersz és tudsz.


Ez egy hibátlan táblázat, noha tele van hibaüzenettel. A PÉNZNEME (CURRENCYH) függvénnyel korábbi árfolyam adatokat kérhetünk le. Ez azok számára, akik árfolyamokkal dolgoznak, örömünnep. És akkor megmagyarázom a hibákat! Az ünnepnapokhoz nincs árfolyam, megküzdhettem volna, hogy csak hétköznapok legyenek csak a dátum oszlopban – de ma nem ez volt a cél. A táblázat friss, csak épp a bejegyzés nem az, azt hétfőn írtam reggel, ezért nincsenek még hétfői adatok sem. Az adatok a Yahoo! adatai.


Bónusz grafikon az előző táblázatból. A Numbersben nincs árfolyam (gyertya) grafikon, de azt csak a befektetésben utazók használnák. A Numberst kisvállalkozások, magánszemélyek számára készítik.

És végül itt a PÉNZNEMVÁLTÁS. Erről nem is érdemes többet írni, így nem is teszem.

Fontos! Az árfolyamok nem az MNB árfolyamai.
Letöltés innen: https://www.macacademia.hu/downloadable/penznem.numbers.zip

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése