2021. június 14., hétfő

Mit mondanak az elemzők az Apple WWDC 21-ről?

Hét, az Apple-lel foglalkozó pénzügyi elemző véleményét fordítottuk le.
Wamsi Mohan (Merrill Lynch). A WWDC a magánéletre, az egészségre, az együttműködésre és a fejlesztői eszközökre összpontosított. Ahogy az várható volt, a WWDC 2021 alatt számos új szoftverfunkciót mutatott be az Apple az iPhone, az iPad, a Mac, az AppleTV és a Watch számára. A legfontosabbak:
  1. Továbbfejlesztett adatvédelmi funkciók (alkalmazások, Safari, e-mail),
  2. Összpontosítás az egészségügyre (karóra, fitnesz+, egészségügyi információk nyomon követése és megosztás családokkal vagy orvosokkal),
  3. Hozzáférés olyan funkciókhoz, amelyek csak az Apple alkalmazásai férhettek hozzá – azért is, hogy proaktív módon kezeljék az Apple ellen folyó ellenőrzéseket, pereket és nyomást.
A személyazonosság igazolására használt egyre több funkció elérhető az iPhone-on (vezetői engedély, szállodai kulcsok, autókulcsok, metrókártyák stb.). Mivel az egy ember által használt eszközök száma növekszik, és az Apple több platformon átívelő funkciót tesz lehetővé. Az Apple termékeit az egészségügy, az adatvédelem és az együttműködés területén kívánja fontosabbá, megkerülhetetlenné tenni.
Martin Yang (Oppenheimer). A hang mint interfész. A WWDC 2021 Keynote az előző évekhez képest visszaesés volt. Az iOS / iPadOS / macOS következő generációs generációjához érkező számos kulcsfontosságú funkciót már széles körben használják az alternatív alkalmazások, eszközök és operációs rendszerek. A hang kezelés kapcsán azonban az Apple-nek fényes csillagként tündökölt. Az egyedülálló integrált hardver- és szoftvertervezése nemcsak az Fortune 500 méretű vállalkozássá teszi az AirPod-kat, hanem az audio-központú felhasználói felület új generációjának középpontjába is. Egyetlen konkurens eszköz, szoftver vagy szolgáltatás sem ér az Apple audio interfész általános használhatósága, a fogyasztók érintési pontjai és hozzáférhetősége közelébe. Az Apple előnye az audio funkciók terén még félelmetesebbnek tűnik, még akkor is, ha a Siri önálló hangsegédként kevésbé versenyképes termék, mint az Amazon Alexa vagy a Google Assistant.

Katy Huberty (Morgan Stanley). A WWDC kihangsúlyozta a szoftverek különbségét. Számos kulcsfontosságú téma volt az operációs rendszer idei frissítéseiben, a funkciók több platformon átívelő integrációjától (azaz a widgetek iPadOS 15-be történő bevezetésétől) az intelligensebb személyre szabási és testreszabási lehetőségekig, az új munka és az otthoni lehetőségektől a tanulásig. A megújulás mellett a fogyasztót állítja egészségügyi döntéseinek középpontjába. Véleményünk szerint az továbbra is egyértelmű, hogy az Apple vertikálisan integrált ökoszisztémája, a világszínvonalú hardverek, szoftverek és az iparág vezető szolgáltatásai, amelyet a versenytársak nem tudnak megismételni, továbbra is a megkülönböztetés kulcsfontosságú elemei. Arra számítunk, az új szoftverfrissítések – valamint az új hardverek piacra dobása késő nyáron és ősszel – lehetővé teszik az Apple számára, hogy folytassa kiemelkedő pénzügyi teljesítményét.
Amit Daryanani (Evercore). Az Apple éves fejlesztői konferenciáján új operációs rendszereket, a FaceTime, a Live Text fejlesztéseit és számos további frissítést mutatott be a különböző termékcsaládokban. A főbb bejelentések a következőket tartalmazzák:
  1. Az iOS 15, amely a FaceTime fő frissítéseivel érkezik, beleértve a platformok közötti funkcionalitást, a térbeli hangzást és hangszigetelést. Az iOS 15 új adatvédelmi lehetőségeket is tartalmaz. Az Apple Wallet mostantól a funkciók szélesebb skáláját fogja támogatni, beleértve a szállodai szoba kulcsot és az azonosító információkat, amelyek felhasználhatók a TSA (Transportation Security Administration) pontokon a repülőtereken.
  2. iPadOS 15, amely a többfeladatos feladatok frissítéseit és a testreszabhatóbb kezdőképernyőt tartalmazza. Összességében sokkal kevesebb frissítés van az iPadOS-hez, mint az iOS-hez.
  3. watchOS 8 az állapotkövetés frissítésével és az új Mindfulness alkalmazás. A WatchOS emellett kihasználhatja az iOS egyes funkcióinak előnyeit, beleértve az autó kulcs támogatást és az új otthon alkalmazást az intelligens otthoni eszközök vezérléséhez.
  4. A Sirivel harmadik féltől származó eszközök is vezérelhetők lesznek, amelyek integrációja elérhető a HomeKit kiegészítő gyártók számára.
  5. A Mac OS Monterey nagyobb interoperabilitást tartalmaz a Mac és iPad eszközök között, ideértve a billentyűzet / egér megosztását is.
Harsh Kumar (Piper Sandler). Az Apple folyamatosan emeli a lécet. WWDC-n az Apple számos apró, de érdekes, felhasználóbarát változást vezetett be termékcsaládjaiban, amelyek folyamatosan magasabbra teszik a teljesítménysávot. Véleményünk szerint kiemelkedő a FaceTime felhasználó- és vállalat barátabbá tétele, a képekből történő szövegfelismerés és az ultra-wideband használata az autóknál vagy az otthonokba, szállodákban és irodákban. Az adatvédelem terén az Apple kevésbé követhetővé teszi az e-mailes információkat, miközben az alkalmazások adatvédelmi jelentését bővíti. Végül úgy érezzük, hogy az Apple továbbra is nagy előrehaladást ér el az egészségügy területén.

Gene Munster (Loup Ventures). Jóslatok, amelyekben reménykedtünk és amelyeket nem láttunk. Az Apple nem fedte fel az új MacBook Pro-kat M1 chipekkel. Nem volt szó MR szemüvegről.

Daniel Ives (Wedbush). Minden tekintet az iOS-frissítésre és szoftverfejlesztésre irányult. Meglepő módon nem mutattak be új Macintosht az ünnepségek részeként. Bemutatták az iOS 15-öt, amely nagy hangsúlyt fektet az új készülékek adatvédelmi védelmére, a különféle értesítésekre, a zárolási képernyő megváltoztatására és az iMessage megújult funkciókészletére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése