2021. június 28., hétfő

Mac Spotlight: több, mint kereső – Magyarország részbüntiben

Macen a kereső Spotlight névre hallgat. Az SSD-t, csatlakoztatott külső eszközöket, ha csak nem tiltjuk, folyamatosan olvassa, jegyzeteli, kereshetővé teszi a Spotlight. Ha nyitsz egy Szövegszerkesztő fájlt és beírod, hogy kriksz-kraksz, még mentened sem kell, pár perc múlva rákeresve a kriksz-krakszra, az már ott lesz a Spotlight találatok közt. Persze a Spotlight ennél is többet tud.
Beírva egy eurós vagy más külföldi fizetőeszközös értéket, azt forintra átszámítja a Yahoo! Finance árfolyama alapján. Irányadónak jó! Persze ismerni kell az eur, huf, usd, chp... kódokat.
Persze, ha nem forintra szeretném átszámolni, annak sincs akadálya.
Ha texasi ismerősünknek akarjuk megírni, hogy milyen meleg magas a hőmérséklet itt, akkor ez is könnyen megy, akár oda-vissza is. Kelvin is működik, a Réaumurral elbuktam én is, a Spotlight is.
Apróbb számításhoz nincs szükség számológépre. Ez remek hely arra, amikor az FB-n ölik egymást a zárójel oktatásról kimaradtak egy egyszerű képlet végeredménye kapcsán...
És igen, ezt nem tudja ... itthon. Az USA-ban igen. De most miért, Apple?
És igen, ezt sem tudja, bezzeg az USA-ban. De most miért, Apple?
Azért, hogy pozitív vége legyen ennek a bejegyzésnek, lehet fájltípusra keresni (.docx, .xlsx nekem nem ment, pedig van ilyen fájlom).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése