2022. július 29., péntek

A kata halott, megszűnnek csoportos képzéseink. Dühösek és szomorúak vagyunk.

1998 óta tartunk Adobe és Apple képzéseket csoportoknak, kihelyezve cégeknek, kínálunk konzultációt a kérdezőknek – ez volt a Macademia célja alapításakor. Amióta létezett kata, ezt társcégünk, a katás és alanyi áfa mentes WinAcademia Bt. számlázta. Így a magánszemélyek számára nem kellett áfát fizetni (azaz 25, majd 27 százalékkal olcsóbb volt a képzés)1. És az oktatók kifizetése is egyszerű és kedvező volt. Szeptember elsejétől mindez megy a kukába, és a kukát ki is fogjuk üríteni.
Nem fogunk többé csoportos képzéseket hirdetni macOS vagy iMovie megismerésére, mert a 32 000 bruttó=nettó díjat 50 000 + áfa összegre kellene emelni, hogy az oktatók pont annyit kapjanak, mint augusztusban vagy a kata korszak alatt. Hasonló számítással a tízezres konzultációs óradíj (60 perc) 15 500 + áfa lesz. Augusztusban megkeressük az utolsó két évben volt hallgatóinkat, tanácsot kérőinket, akiknek felajánljuk, hogy vegyenek majd pár órát előre, kedvezményesen – nem kedvességből, hanem inkább szomorúságból, hogy így kell felhagynunk valamivel, amit szeretünk.

"A tudás átadása az egyik legjobb dolog"

De a katával együtt ment a levesbe. A szeptemberre hirdetett csoportos képzéseket még megtartjuk – de jelentkezni csak augusztus 31-ig történő fizetéssel lehet.


1Az áfa mentesség miatt nem kellett áfát fizetni, de nem lett volna áfa mentesség, ha a cég nem katás.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez hülyeség. Miért kellene ÁFÁ-snak lenni? A Kata megszűnése nem befolyásolja az alanyi mentességet. Az oktatónak pedig 40%-os átalánnyal dolgozva nagyon maximum 25%-al kellene emelniük a díjukat hogy pénzüknél legyenek (ha havi 1 milliót kerestek eddig, 500 ezernél csak 15% emelés kellene). Szóval a tanfolyamdíjaknak 25%-al kellene nőniük magánszemélyek és cégek esetén is. Előbb beszéljetek egy könyvelővel mielőtt bezárjátok a boltot.

Németh Marcell írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Megjegyzés küldése