2022. július 20., szerda

Ha feladsz csomagot a repüléskor, legyen benne AirTag

A cím hasznos tanács, nincs mit ragozni rajta. Mi az AirTag? Apró, fémpénz nagyságú kütyü, amit iPhone-nal vagy iPaddel meg tudunk keresni, bárhol is legyen – Apple ID az összetartozás kovácsa. Ha nincs a mi AirTagünk az iPhone-unk Bluetoothos környezetében, azaz pár méteren belül, akkor az AirTag a közelében felbukkanó iPhone-ok segítségével üzeni meg tartózkodási helyét. Az AirTag bő egy évig működik gombelemmel. Ára nem túl baráti – egy darab 12eFt, négy darab 40eFt –, viszont roppant hasznos jószág.
AirTaget tehetünk a kocsinkba is. Bármikor nyugtathatjuk magunkat, hogy ott a kocsi, ahol hagytuk. A nagy parkolóban, idegen helyen akár a kocsihoz való visszatalálást is segítheti az AirTag. A kocsiban az AirTag jól elrejthető. Túrázók szerint a sátorba is érdemes AirTaget tenni, ha a nap végén visszatérünk a kiindulási helyhez – bár ha rajtunk kívül senki sem jár a sátor környékén, akkor az AirTag nem fog tudni üzenni. Igaz, az utolsó helyet megjegyzi – és ez segítség lehet. Persze egy hatalmas kempingben nyaraló Szeleburdi család is örülhet egy AirTages sátorhoz vezetésnek.
Aki szereti elhagyni a kabátját, táskáját, pulóverét, kesztyűjét, az ezekbe is tehet AirTaget, bár az utóbbi kettőbe mókás. Szokták még a kulcskarikára felfűzni, tárcába tenni az AirTaget. Kapott tipp: kisgyerek elhagyhatatlan játéka, bármije illetve természetesen fürgelábú háziállat.
Az utazáskor repülőre feladott bőröndbe tett AirTag felhasználáson kívül talán a kerékpárba rejtett AirTag használat az, ami sokak számára érdekes lehet. Mondjuk nem túl egyszerű egy AirTaget a bicikliben elrejteni úgy, hogy a tolvaj ne szúrja ki egyből. Arról tudjunk, hogy az AirTag halk hangot ad ki, ha napokig nem találkozik az iPhone-nal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése