2022. július 25., hétfő

Keresés előhívása Macen gyorsbillentyűvel

Aki a cím vagy a kép alapján tudja, hogy miről szól ez a bejegyzés, az büszkén kérjen ki egy sört vagy egy sok gombócos fagyit. Aki most tovább olvas, az a bejegyzés végén induljon a megfelelő pult felé, mert rengeteg időt fog megtakarítani élete hátralevő részében (hogy mi is hatásvadász szavakat használjunk, mert az most olyan trendi – bár a trendi már nem trendi).
A Command nyomva tartása mellett –  a szóköz másik oldalán levő commandot is lehet használni, ha az kényelmesebb – leütött szóköz a kereső ablakot hozza fel. Ez a keresés kezdés leggyorsabb módja, gyorsabb, mintha egérrel próválnánk az ikon soron a nagyítót megbökni. Ha nem működne, akkor a Rendszerbeállítások > Billentyűzet > Billentyűparancsok > Spotlightnál kell ellenőrizni, hogy a funkciót engedélyeztük-e.
A Spotlight a Mac kereső neve, ahogy az enyém Gábor. A Spotlight állandóan dolgozik a háttérben. Beleolvas mindenbe, a leveleidbe is, a levélben levő Word fájlba is, a levélben levő World fájlban levő beillesztett Excel táblába is. És index állományokat készít. Ez olyan, mint a klasszikus könyvtárban a katalógus cédula, aminek alapján lehetett a polc-rengetegben egy könyvet megtalálni. Csak itt minden szóhoz van egy cédula. Ezért olyan gyors a keresés. Elég egy-két betűt beírni, és azonnal kapjuk a lehetséges találatokat.

Irány a büfé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése