2023. szeptember 14., csütörtök

Az iPhone bejelentés hatása az Apple árfolyamára

Miután az Apple valójában semmi forradalmit, fontosat sem mutatott be a kedd esti iPhone és Watch bejelentés során, lássuk, hogy alakult az Apple árfolyama!
Ne a számértékekre koncentráljunk – ha csak nincs részvényünk –, hanem a trendekre. A baloldali grafikon egy napot mutat, csúf esés. Csúf? Alig két-három százalék. Sok? Nem, az Apple részvények általában esnek a bejelentéseket követően, legalábbis a statisztikák szerint tízből hét alkalommal. Mi lehet az oka? Talán a fokozott várakozásnak nehéz megfelelni.
Az esés lényegtelenségét igazolja a jobb oldali grafikon, amely az Apple elmúlt hetét mutatja. Persze a Cook korszakra jellemző kiszivárogtatások miatt a bemutatóra már szinte mindent tud a szaksajtó, a túlzott várakozás miatti csökkenés így a bejelentés előtt kezd érvényesülni. Apple független tanulság, hogy egy árfolyam-görbét érdemes több idő-felbontásban nézni.
Egyénként az esést a szakértők szerint inkább okozta az a cáfolt hír, hogy Kínában az állami alkalmazottak nem használhatnak iPhone-t, illetve a másik hír, hogy Franciaországban átmenetileg betiltották az iPhone 12-t, mert nem felel meg a környezeti előírásoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése