2023. szeptember 12., kedd

Mennyi az euró?

Az attól függ – de ez techblog és nem finblog, ezért azt mutatom meg, hogy lehet Macen (és más Apple eszközökön) érdeklődéstől függően megtekinteni az éppen aktuális árfolyamot. Ez a bejegyzés nem tőzsdeguruknak, eladási opciókat vásárlóknak és daytrade-előknek szól (bármit is jelentsenek ezek a remek kifejezések).


Alap árfolyam kereső

A keresőbe beírva azonnal választ kapunk a kérdésre, hogy most mennyi az euró. Az árfolyamot a Yahoo! Finance adja, nem az MNB, nem a számla vezető bankunk és nem a Revolut. A keresős árfolyam megtekintés azoké, akik esetileg érdeklődnek. A mód más külföldi pénzzel is működik. Az egyes viszont nagyon kell, mert különben nem átváltást mutat a kereső, hanem az "eur" szóra keres. És természetesen más összeget is meg lehet adni – uszkve-cirka átváltáshoz semmilyen alkalmazásra sincs szükség, csak Macre és netre. ("De lenne ember Mac és net nélkül?" – csodálkozott el a szociálisan érzéketlen Fanatikus Almalap.)
Ha a találatok közül az elsőt, a Yahoo!-st választjuk, akkor még pár árfolyamot, helyesebben átváltást láthatunk. (Bármelyik blog képre kattintva az eredeti méretében jelenik meg. A kitakart részek meg ki vannak takarva.)


Haladó árfolyam figyelő

Minden Macen (és iOS eszközön is elérhető) egy alig használt alkalmazás, a Részvények (Stocks). A Részvényekkel árfolyamok is követhetők, sőt. Jöjjön is mindjárt egy kép, ami felér ezer szóval, de azért még fűzünk hozzá.

A baloldali hasábban látható, hogy tudunk egy-egy árfolyamot felvenni, beírjuk a Részvények keresőjébe, hogy "EURHUF", ráklikk a találatra, majd helyzetérzékeny menüben (általában két ujjas kattintás) ott a "Hozzáadás figyelési listához" parancs. A listából kiválasztva az EURHUF devizapárt, máris pénzügyi elemzővé válhatunk – ehhez persze érdemes minél nagyobb időtávot választani.


Táltoscsoportos árfolyam figyelő

És persze a Részvények kitehető widgetként is, így csak egy mozdulat, hogy lássuk, fölfelé vagy lefelé haladunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése