2024. március 19., kedd

Videóchatelés közben lézershow? Macen lehet...

A személyes találkozások helyett egyre inkább videokonferenciát használunk. A barátokkal és családdal folytatott videohívások is egyre népszerűbbek. A Mac OS Sonoma (és csak a Sonoma vagy majd az újabbak) szórakoztató funkciókat kínál, amely szinte minden videocsevegő-alkalmazásban működik, beleértve a FaceTime-t, a Zoomot, a Teamst és még sok másikat. A kezével kiváltott reakciók néhány másodperc alatt megjelennek. Videó:



Tartsd a leírt kézmozdulatot, amíg a Reakció be nem indul! Győződj meg arról, hogy a teljes kézmozdulat látható a videón. Videohívás indítása közben a képernyő tetején lévő menüsorban megjelenik egy zöld alapon fehér videokamerát mutató ikon (videóban: 2:00 után). Kattints rá! Itt tudja bekapcsolni a Reakciókat. Ezeket a reakciókat a következő kézmozdulatokkal is kiválthatod.
Léggömbök megjelenítése. Egyik kezeddel mutasd a béke vagy a győzelem jelét. A középső és mutató ujjad kinyújtva marad, a többi ujjadat hajtsd a tenyeredbe. A tenyered a kamera felé nézzen!
Helyeselni vagy elítélni is tudsz. Egyik kezeden minden ujjadat szorítsd ökölbe kivéve a hüvelyk ujjadat! Ha felfele áll a hüvelyked, az a helyeslés, a lefelé az elítélés.
Két felfelé mutató hüvelykujj egy sor tűzijátékot indít el, amelyek felrobbannak mögötted.
Két lefelé mutató hüvelykujj hatására felhőszakadás zúdul a nyakadba. Szerencsére csak a kijelzőn.
Szívek megjelenítéséhez érintsd össze hüvelykujjait, formázz szívet a kezeivel. És már áramlik is a szeretet!
A képernyő tetejéről lehulló a konfetti zuhatagot kiválthatod, ha két kézzel mutatsz béke vagy győzelmi jelet. Ügyelj arra, hogy mindkét kezed teljesen látható legyen.
Végül lézeres fényeket is előhívhatsz. Az Apple kürtnek nevezi a kéztartást, de mifelénk ez inkább a felszarvazás jele, bár a rock rajongók más értelmezéssel használják. Így gondoljuk meg, mielőtt használnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése