2024. március 12., kedd

MacBook Air M3

Az Apple új MacBook Air gépeket mutatott be, az Air a kisebb, otthoni célra szánt hordozható gép. Ha többnyire Microsoft Office-ban vagy Google Workspace-ben dolgozol, esetleg csak internetezni, YouTube-ozni, Netflixet nézni, e-maileket válaszolni és FaceTime-ozni szeretnél, akkor a MacBook Air a megfelelő választás. Az új MacBook Air megkapta az Apple legújabb, M3-as jelzésű processzorát. Az új MBA – 13 és 15 inches – előnyeit öt pontban foglaltuk össze.
Jelentős GPU teljesítménynövekedés. Az M3 chipsettel az Apple elérhetővé tett új GPU (grafikus processzor) funkciókat, amelyek jelentős javulást hoznak a grafikus teljesítményben. Ilyenek például a dinamikus gyorsítótárazás, amely hatékonyabbá teszi az egyesített memória használatát, növelve a GPU kihasználtságát és növelve a teljesítményt.
CPU és AI teljesítménynövekedés. Az M3 chipset általános sebességnövekedést hoz. Az Apple szerint Excelben a 13 hüvelykes M3 akár harmincöt százalékkal gyorsabb lehet az M1(!) modellnél, akár hatvan százalékkal Final Cut Proban. A Photomator Super Resolution funkciója AI-t használva akár negyven százalékkal is gyorsulhat.
Több külső monitor támogatása zárt kijelzővel. Az új M3 MacBook Air lehetővé teszi több monitor használatát a kijelző lecsukása mellett is, ez jelentős hiányosság volt. Ez különösen azok számára előnyös, akik két nagy, külső monitort szeretnének csatlakoztatni munkavégzés céljából.
Jobb vezeték nélküli kapcsolat Az új modellek Wi-Fi 6E-re frissültek az előző Wi-Fi 6-ról, ami javítja a vezeték nélküli kapcsolat sebességét és stabilitását. A 6E egy új, 6GHz-es frekvencia sávon is képes adatcserére, ez jelentősen növeli a rendelkezésre álló spektrumot és a csatornák számát, ami lehetővé teszi az adatok gyorsabb átvitelét és csökkenti a hálózati zsúfoltságot. És ezt a sávot csak az új eszközök tudják használni – egyelőre.
Azonos árazás az M2 modellekkel. Nem csak Amerikában, de itthon is! Az M3 modellek az M2-es árán vásárolhatók meg, ami azt jelenti, hogy a felhasználók jelentős teljesítménynövekedést kapnak anélkül, hogy többet kellene fizetniük. A 13 hüvelykes alapmodell 530, míg a 15 hüvelykes alapmodell 630 ezer (bruttó) forintba kerül.
Az M3 MacBook Air újabb lépést jelent a teljesítmény, a csatlakoztathatóság és az ár-érték arány terén, különösen azok számára, akik maximális hordozhatóságot keresnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése