2024. május 30., csütörtök

Levélszűrő ikon a Maces Mailben és miért utálom a céglogós leveleket?

A lenti képen mutatott ikonra legtöbben csak tévedésből kattintunk. Rossz esetben észre se vesszük, hogy rákattintva bekapcsoltuk, mert hangosan szidjuk a rendszert (már az Apple-ét), hogy eltűnt egy csomó mailünk, pedig az előbb még meg volt. De mi ez az izé ikon?
Az izé ikon az Apple által előbeállított, egy kattintásra aktiválható szűrője. Kattintásra aktív, ilyenkor telített az ikon, második kattintássa lekapcsoljuk. Ha hosszan nyomva tartjuk, akkor jelenik meg a képen látható beállítási ablak. Ami csak akkor aktív, ha a szűrő be van kapcsolva. Én, ha használom ezt a szűrőt, akkor leginkább a csatolmányos levelek szűréséhez használom.

Miért utálom a céglogós leveleket?

És itt jegyzem meg, hogy egyfelől értem, hogy a cég marketingesek miért imádják a szétbrandelt, logókkal és egyéb grafikai elemekkel telepakolt levél-sablont, másfelől utálom, mert emiatt az összes általuk küldött levél tartalmaz csatolmányt – ami zabálja a tárterületet, de ez egy másik ág –, így a valódi csatolmány keresése nem lehetséges. Azokról a ≪törölt jelzők≫ csodákról, ahol nincs lekicsinyítve a logó fájl, hanem 1200 pixel széles (a megjelenítésben lehet szabályozni, hogy megjelenni 100 pixelen jelenjen meg), több száz kilobájtos – nem szeretnék beszélni. Esetleg megjelenítik az összes képviselt cég logóját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése