2024. május 14., kedd

Email aláírás Macen Mailben 2/2

Nézzük a céglogós, csili-vili aláírás létrehozását Macen Mailben (1/2). Kell hozzá HTML ismeret is, de ez senkit se riasszon el, mindenkinek van web-programozó ismerőse, aki elvégzi a nem túl bonyolult kódolást, kb. öt percnyi munka. A logót a céges tárterületre kell elmenteni, ehhez kell név meg jelszó tudás, vagy annak a személynek az ismerete, aki ezt megteszi helyettünk. A leírtak végrehajtásához admin joggal kell rendelkeznünk! És végül, mindenkinek a saját döntése, hogy követ-e vagy sem.
Hozzunk létre egy úja aláírást Mailben, ahogy ezt tanultuk. Az aláírás szövege lényegtelen, a lenti képen csak annyi, hogy "csoda". Ennek később vesszük hasznát. Ha sikerült létrehozni az új aláírást a Mailben, akkor lépjünk ki a Mailből – ne csak az ablakot zárjuk be!
A Finderre váltva az Ugrás menüből az Option lenyomására megjelenő "Könyvtár" mappát választjuk ki!A Könyvtár alatt a Mail, a Mail alatt A V(legnagyobb-szám), a Vx alatt a MailData, a MailData alatt a Signatures mappát választjuk ki, ez utóbbi tartalmát látjuk a következő képen is. A kép alján a mappa teljes elérési útvonala, a kép rákattintással nagyítható.
Keressük meg a Signatures mappában a legutoljára módosított .mailsignature kiterjesztésű fájlt! Ellenőrizzük le, hogy a Mail nem fut – ha fut, gondunk lesz. Nyissuk meg Szövegszerkesztővel (Textedit).
Valami hasonlót kell kapnunk, a "csoda" szót szándékosan emeltem ki. Neked is ki kell választani, és ennek helyére betenni az aláírás HTML kódját.
Mentsd el a fájlt és indítsd el a Mailt! Ellenőrizd le a Beállításokban, hogy jó email-hez került az aláírás. Ha nem, akár fogd-és-vidd módszerrel is át tudod húzni a helyére. Nézd meg, hogy azt látod-e, amit szeretnél.
És végül, biztos, ami biztos, küldj magadnak egy új emailt aláírással. Ha minden rendben, dőlj hátra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése