2012. szeptember 26., szerda

iPhone app autósoknak

Autó, majd biztosító váltás ismertette meg velem az Angyal Pro alkalmazást. Amely, ahogy mondani szokás, svájci bicskája az itthoni autózásnak. A kép tulajdonképp mindent elmond, de azért felsorolom a hasznosságokat. Aki rühelli a parkolási társaságok arcátlan ellenőreit és kerékbilincses rohamosztagait (különösen a hétkor kezdődő színházi előadások esetén, ahol hétig fizetős a parkolás), az kereshet a közelben parkolóházat, parkolóplaccot. Ráadásul a nyitvatartást és tarifát is megtudjuk.
Hasonló a helyzet az utcai parkolás esetében, ha megadjuk a rendszámunkat, gépjárművünk típusát és mobil-szolgáltatónkat, akkor a képen nem látható mobil-parkolás menü a GPS adatok alapján megtippeli (jó aránnyal) a parkoló négyjegyű azonosító kódját (erre mi szükség, ha jól belegondolunk?, elég lenne az óránkénti tarifa összeg), akkor egy kattintás, hogy 75 forintot eltapsolva parkolásba kezdjünk. A program figyelmeztet, hogy a zónakód tipp, ez helyes.
A Forgalom adatok pont olyanok, mint a Google-é, már csak azért is, mert azok vannak ide befésülve (mashup, szakszóval). Mivel én ragaszkodom a Google Mapshez és nem frissítek iOS6-ra, így nem tudom, hogy hat alatt mi lesz ennek a térképnek a sorsa. Amúgy a parkolási adatokat a parkoloora.com, a kutakét a holtankoljak.hu szolgáltatja.


A kutak esetében a képről lemaradt, hogy megadva az üzemanyag típusát, általunk preferált kúthálózatot, a kút ikonra kattintva látjuk az aktuális árat. Sőt, kérésre az odavezető utat is megmutatja az alkalmazás (helyett a Google).
Jogos az az állítás, hogy ez az app csupán alkalmazások összefogása - de nekem épp ezért tetszett meg. És hogy a vész esetén gomb mögötti tartalmat is felfedjem, ide olyan bölcsességek kerültek, mint ha az üzemanyag szint alacsony, akkor tankoljon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése