2012. szeptember 14., péntek

Evolúció, nem revolúció

Ennyi az új iPhone. Persze nagyobb, könnyebb, tovább bírja és hasonlók. De el lehetne úgy adni, hogy nehezebb és hamarabb lemerül? Nem nagyon. Akik csalódtak az iPhone kapcsán (azok nem olvasták a híreket - véli a Gonosz Almalap), azok elfelejtik, hogy a forradalom az iPhone-nal jött el, ahogy Jobs fogalmazott, újra feltalálták a telefont. Ami 3:1 eszköz lett, telefon, böngésző és zenelejátszó.
Ez utóbbi funkció egyre lényegtelenebb, a böngészés változatlanul fontos. Ami igazán hasít, az az iPhone-App Store. Ez az Apple igazi nagy invenciója. A pénzcsináló gép. Amit persze nem lehet magára hagyni, mert ugyan még úgy is elpörög, de nem jönne ki belőle annyi, amennyit ki lehet facsarni. És az Apple facsar. Az iPhone már csak eszköz, az ötödik ebben a sorozatban. Nem is lehetett forradalmit várni.
Azt viszont egyre inkább, hogy jön majd valami, ami tényleg megint át- és lerendezi a piacot, amit minden gyártónak muszáj követni, hogy el ne vérezzen, mint a RiM vagy a haldokló Nokia. Én jobban örülnék, ha ez a következő csoda nem bíróság előtt kivívott pergyőzelem lenne, hanem technikai fejlesztés. Jobs, amíg ereje teljében volt, mániákusan akarta az informatika-világ jobbítását - ezért illene jobban az Apple arculátához a technikai fejlesztéssel kivívott elsőség.
A nagyobb-szebb-gyorsabb kérdésről csupán annyit, hogy a nagyobb felbontás kezeléséhez persze, hogy erősebb processzor kell, az erősebb processzor többet fogyaszt, tehát még jobb akkumulátor kell. De vajh mit kezdünk majd a kezünkben elférő 4096x3760 pixel felbontású kijelzővel?

"You say you want a revolution
Well, you know
We all want to change the world
You tell me that it's evolution
Well, you know
We all want to change the world"
Lennon-McCartney: Revolution
(nagyon nem erről szól, de passzol)

2 megjegyzés:

repeti írta...

Ha jol szamolom, akkor a hatodik a sorban az iPhone 5:

1. iPhone
2. iPhone 3G
3. iPhone 3GS
4. iPhone 4
5. iPhone 4S
6. iPhone 5

Ferenczy Gábor írta...

(bakker, most írom be harmadszor ... saját blog, hülye Google!)

Szia :) igaz, viszont sorszámozás szerint az ötödik a mostani. A második viszont hiányzik. Terminátor Úr, valami gond van a kaliforniai közoktatással, de a matekkal mindenképp...

Megjegyzés küldése