2013. március 19., kedd

Egyszerűen Zseni

Mármint ez a cég neve, Simple Genius. A szoftver-családja minden Maces és iPades számára hasznos, aki a prodzsekt szót nem csak kicsit agyonhasznált köznapi értelemben kezeli, hanem hivatásszerűen foglalkozik menedzselésével. A prodszekt-menedzsment része mindennapi életünknek, amikor eldöntjük, hogy ma aztán végleg megírjuk azt a prodzsekt-menedzsmentről szóló blog bejegyzést, amit már hetek óta tolunk magunk előtt, valójában egy prodzsektet menedzselünk.
Aki ennyiből is érti, hogy mit kínál Simple Genius, az ugorjon a szájtjukra, hogy eldönthesse, Macről, iPadről vagy iPhone-ról szeretné menedzselni mostantól a feladatokat, illetve ezekről egyszerre, az adatokat szinkronizálva.
A klasszikus(?) prodzsekt menedzsment példa a ház építés. Ehhez kellenek erőforrások, egyrészt a Montecuccoli kedvenc szava (pénz), másrészt építőanyag, meg szakember, meg gépek, engedélyek, tervek, új tervek, még több pénz, válóperes ügyvéd... A prodzsekt menedzsmentben az építkezést minél kisebb, de még értelmes méretű részekre bontják fel. E részekhez hozzárendelik a szükséges erőforrásokat és időtartamot. Ha az erőforrások be lettek árazva, akkor a költség is azonnal követhető, látható. A kis rész-munkákból épülnek fel az egyes feladatok - alapok kiásása, tetőfedés, festés. Vannak kulcspontok, ezek olyan munkák, amelyek elvégzése nélkül nem lehet tovább lépni.
A menedzselés nem csak a terv felvázolását jelenti, hanem a folyamatos követését is. A követés során rángatjuk az időpontokat, feladatokat, felvezetjük a valóságot, ami összevetődik a tervvel, és máris látjuk, mennyivel jobban vagy rosszabbul jövünk ki.
A prodzsekt-menedzsment önálló szakma, de jó mérnöki érzékkel megáldott felhasználók is vidáman boldogulnak a szoftverekkel. Érdemes persze nem az egész cég működésének menedzselésével kezdeni, hanem egy kisebb feladattal, például egy kiállítás megtervezésével (hely, építmény, szórólap, hostess, ki mikor lesz kint? - minden, ami egyébként egy A4-es lapon vagy egy szomorú txt fájlban rögzült eddig).
A programok reportolni is képesek, így a vezetők csak a legfontosabbat látják, minden a terv szerint halad, költségvetésen belül vagyunk. És melyik vezető elégedettsége nem érne meg pár eurót, amibe egy ilyen szoftver kerül?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése