2013. március 20., szerda

Megtervezem otthonom - iPad alkalmazásom (XV.)

A ház-tervező, lakberendező programokat - oks, a kettő nem teljesen ugyanaz - folyamatosan keresik. Ki ne játszana el szívesen - ha az alkalmazás kezelése egyszerű - azzal, hogy milyen lehetne az otthona, ha övé volna a lottó ötös. Illetve milyen otthona is lehetne?
A Home Design 3D ingyen letölthető alkalmazás épp erre ad módot. Használata aránylag egyszerű, ingyenességéhez képest roppant rugalmas és sokoldalú. Persze, hogy nem tud annyit, mint egy ArchiCAD vagy más pár száz dolláros alkalmazás.

Az ArchiCAD ígérete
Régen, réges-régen, amikor még a y2k volt az IT halálbolygó neve, legalábbis a Windowsosok számára, akkor beszélt Bojár Gábor*, a Graphisoft egyik alapítója és tulajdonosa, arról, hogy mi az egyik álma az ArchiCAD-del kapcsolatban. Az álom szerint az ArchiCAD olyan elterjedt lesz, mint az Office, minden gépen fut majd. A használatához nem kell építő- vagy építész-mérnöki végzettség. A felhasználó megálmodja a 13 méter átmérőjű üveggömb ablakot a feje felé, a program dolga az ehhez szükséges statikai és egyéb gépészeti-, építészeti-megoldások modellezése, kiszámítása. Az egyetlen, amit az álmodónak látni kell - az üvegbúrára (Sylvia Plath nem játszik) vetítve -, az a költség.
Várunk rád, ArchiCAD!

* Biztos mindenki tudja, de ha még sem. Bojár Gábor és társa három dimenziós csőhálózat tervezéssel töltötte munka- és szabadidejét, csőhálózat alatt olyan százhalmobattai méretekben gondolkodjunk, vagy BorsodChem látványban. Ritka szerencsés konstellációval egy kiállításon meglátta az Apple egyik embere, hogy mit hoztak ki az akkori gépükből - és szerződést kínált nekik: az Apple támogatja a fejlesztésüket. Amikor a rendszerváltozást követően itthon egyre többen vágytak Macintoshra, a Graphisoft lett - akarva-akaratlanul - az első disztribútor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése