2013. július 30., kedd

Az Apple és a térkép

Jó hír: Google iPad térkép
Amíg az Apple tovább vívja csatáját, hogy legalább olyan jó térkép-alkalmazást nyújtson, mint a Google, addig az utóbbi - már pár hete - kiadta iPadre is a térkép alkalmazását. Így - a megszokás legalább akkora úr, mint a lustaság - ismét színesben nézhetjük hazánkat az égből. Valamint számos olyan területet, ami kívül esik a cupertinoi látókörön, számukra viszont létező valóság. Fenntartott Almalap vélemény: Térkép: változatlanul gyenge

Biztató hír: Apple felvásárlás
Az Apple felvásárolta a kanadai Locationary start-up vállalkozást, hogy javítsa térképeinek megbízhatóságát. A megvett vállalkozás felhasználók által feltöltött adatokból épít adatbázist vállalkozásokról, éttermekről. Az adatbázis folyamatos frissítését is megoldották - a leírások szerint -, így nem kerülhet térképre évek óta bezárt vendéglő (mert ha igen - Gonosz Almalap -, akkor a vendég lő).

A felvásárlásról hírt adó AllThingsDigital kommentje szerint érdekes az Apple felvásárlási célpontja azt figyelembe véve, hogy a Google iOS frissítésében a legfontosabbnak azt nevezte a cég (Google), hogy tovább javította az A-ból B-be jutás tervező szolgáltatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése