2013. július 10., szerda

iPhone eladások és az Apple Store-ok

A sajtóban "titkos" jelzővel illetett megbeszélésére hívták össze az Apple Store vezetőket, mert a cég vezetése elégedetlen a boltok iPhone értékesítésével. (Az persze, hogy mitől titkos, ha tudjuk hogy mikor tartották, ki vett részt rajta és miről volt szó - nem szeretné a Gonosz Almalap firtatni, mert még áthallás lesz más titkos megbeszéléshez. A titkos lassan az „engem nem hívtak meg" és a „Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?" szinonimája.)
A Tim Cook, Eddy Cue (iTunes felelős) és Craig Federighi (Apple Store felelős) a közel négy órás megbeszélésen arra várt magyarázatot, hogy az iPhone eladásnak miért csak ötödét adják a Store-ok, amíg ott az iPhone-ok fele megfordul később a Genius Baron (Zsenisor, stipi-stopi) beállítás vagy más probléma miatt. (A Gonosz Almalap itt is megakadt egy pillanatra. Minden második iPhone-nal visszamennek, mert nem tudják kezelni, beállítani? Ejha! Hűha!)
Az Apple több módon is igyekszik a potenciális vevőket a boltba terelni. Ilyen a már hagyományos „Back-to-school" kampány - ismerős itthonról -, illetve a régebbi eszköz beszámítása - ez is ismerős lehet itthonról. Cook még e zárt körben (kacaj) sem nevezte néven az év vége felé boltokba kerülő új Apple terméket - tipp: gagyi olcsó iPhone -, amitől szintén sok új potenciális vevő boltba térését várja.

Amire az ott nem volt Almalap kíváncsi lett volna
Miként vélekednek az Apple Store vezetők az apple.com webáruházról?
Lehet, hogy értékesítési szempontból két külön csatorna, de akárhogy is az, a végén mindkettőnek ugyanaz a vevő áll - ahogy itthon is az APR-ek (a kitartó AR-ek) és az apple.hu webáruház vevő oldalán. És ahogy itthon is keserűen élik meg az APR-ek, hogy a kényelmes vagy felkészült vevő inkább az apple.hu-ról rendel és szállíttat ki, mintsem felkeressen egy boltot, úgy igaz kell ez legyen Amerikára is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése