2013. december 4., szerda

Inspire magazin, decemberi lapszemle

Az ekönyv mostanra elfogadott, sokak által szeretett, használt dologgá lett. Az eÚjság (brrr) kevésbé. Bár itthon akad vállalkozás, amelyik hétről-hétre új lappal gyarapítja a tableten olvasható média számát, ám a PDF-ben feltöltöm az oldalakat nem eÚjság, hanem egyszerű PDF konvertálás. Persze valamit PDF-fé konvertálni ezerszer egyszerűbb és olcsóbb, mint a megfelelő médiára újra tördelni a tartalmat. Az Inspire Magazin - szolgáljon inspirációként is - az Adobe ingyenes havi lapja.

Decemberi tartalom
A LinkedIn használók - vagy más komolyabb közösségi szájton jelenlévők - számára ismert, nem mindegy, milyen képet töltenek fel magukról. Az első írás nekik szól, miként fényképeztessék magukat (vagy szelfizzenek*, hogy ez a 'coolság' is elhangozzon), és a képet hogy kell Photoshop CC-ben (mert ez Adobe reklám kiadvány) feljavítani. Alap PS tudás szükséges.
A trendi szavak közt találjuk az 'infografikát' is. Egy portlandi ügynökség munkáján át, két angol nyelvű videóval, mutatja be a lap, hogy készül a jó infografika.
Az 'Alice Videóországban' cikk HTML5 alapú forgatókönyv készítésről szól, az animációs film néhány kódját is közzétéve.
A saját dtp-s oktatásaink során is fontosnak tartjuk az alapvető tipográfiai ismeretek, szabályok, hagyományok átadását. A nyolc betűcsalád kombinációjáról szóló cikket bátran ajánlom minden érintett figyelmébe.
A Behance-t is promózza az Adobe. A Behance tármegosztó szolgáltatás az Adobe Creative Cloud előfizetők számára, a Behance több Adobe szoftverbe is be lett fűzve.
Szintén a CC előfizetők használhatják az Edge-t, amely - talán - a Flash utódja lesz. Ennek momentán az a legnagyobb akadálya, hogy amíg egy banner egyetlen flash-fájlt jelent, addig az Edge HTML5 + CSS3 + JS plusz sok képet. ÉS ezt a hirdetéskezelő rendszerek nem kezelik. Aki animál, Flasht használ, azért nézzen rá erre az írásra, hasznos lehet.
Hogyan feliratozzunk Premiere Pro CC-vel - ezt is megtudjuk a decemberi számból.
A Muse-ról is esik szó, erről az alap weblap-szerkesztő alkalmazásról a HAUG több rendezvényén volt szó. Az Adobe 'új' web készlete a Muse-Edge párosra épülget, persze a Dreamweavert nem érdemes elfelejteni.
És végül a hangszerkesztő Audition CC is szóhoz jut, régi felvételek 'letisztítását' mutatja be az Adobe.

* Ártatlan olvasók számára: selfi a magunkról készített és netre feltett fénykép, ami a legtöbb esetben másokban mosolyt fakaszt a fénykép amatőrsége okán. Bár ez utóbbi nem feltétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése