2014. december 29., hétfő

2015 az AppleWatch éve lesz

Legalábbis az elemzők szerint. Gyanítom, hogy Amerikában is önkívületi állapotig esznek és isznak azok, akik az Apple piacával foglalkoznak, mert végigolvasva jövőre vonatkozó elemzéseiket, a fenti állításon kívül más értelmeset nagyon nem leltem.

2015 iWatch Apple Watch
Az Apple okos órája lassan négy éve készül. Az Apple - szokásához híven - hosszú időn át nem ismerte el, hogy ezen a feladaton (is) dolgozik. Aztán bejelentette, hogy igen, van ilyen terve. Meg is mutatta, hogy mi tud majd az óra, ha valaha a karunkra kerül. A kerülést a jövő év első felére ígéri.
Az elemzők egy dologban biztosak, lesz Apple Watch. A sikerről vagy esetleges sikertelenségről, illetve ennek fokmérőjéről, a várhatóan eladott darabszámról mindenki mást mond, a legkisebb és legnagyobb érték között, amit olvastam, háromszoros különbség van.
Kéthetente együtt vacsorázó baráti társaságunkban, ahol a vásárlást anyagi szempontból mindenki megengedheti magának, valamennyien technikai kötődésűek vagyunk, sőt, ilyen-olyan szállal az Apple-höz is kötődőek (Mr.Mac, MasterMac - hogy már nem létező viszonteladókat említsek). Egyikőnk biztos vevő, mert kíváncsi, mit tud majd az óra a kerékpározós élményéhez hozzátenni. Ketten - szerintem - akkor vesznek, ha trendi lesz az Apple Watch. A negyedik vacsoratag biztos nem vesz. Én is a nem vételre hajlok - most. A csaptunk legalább olyan autentikus előrejelzés, mint az elemzőké.
Amúgy nem hinném, hogy az Apple sikere az Apple Watchtól függne. Az órán elérhető nyereség inkább hab a tortán, mint szignifikáns az Apple-höz mérten. Bár ezt a habot gond és zokszó nélkül befogadnám. Ha az óra bejön, akkor lesz még egy Apple-siker, a piacra fű-fa rá fog mozdulni - a mostani telefon-tablet gyártókon kívül még az óraipar jó néhány szereplője. És bár okostelefont is sokan gyártanak, de csak ketten keresnek rajta - Apple és Samsung -, az órával is ez lehet majd a helyzet. Ha meg nem nyer az óra, akkor csendben odateszik az AppleTV mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése