2014. december 4., csütörtök

Almalap.hu, e blog névadója

Tíz napos hirtelen halál után újra elérhető az almalap.hu oldala. Az Almalap tizenöt éven át jelent meg 1994-2011 között, évente általában tíz alkalommal. Bár nem ez volt az első magyar Maces lap, az elődje az önállóan csak négy számot megért MacVilág, a 150 szám azért meghatározó. A lap kiadását a hazai Apple képviselet a második számtól az utolsó előttiig támogatta - utólag is köszönet érte Csata Sándornak, Emanuelle Massimo-nak és a HDSys, Apcom... többi vezetőjének.
A netre 2001-től kerültek fel az Almalapban megjelent írások. Ehhez a Starking, az egyik legkorábban alapított viszonteladó, nyújtott baráti segítséget, a három gigát meghaladó adatok közreadásáért, domainért, emailért soha sem kért pénzt - az ő támogatásukat is köszönjük!
Ez a támogató hozzáállás okozta az átmeneti elérhetetlenséget is. A Starkingot felvásároló iCentre mailben értesített, hogy a szájtot lekapcsolják, mert megszüntetik a host-szolgáltatást. A mail azonban egy már évtizedek óta nem használt mail volt, így... Lekapcsolták. A domain átmozdítása más szolgáltatóhoz olyan apró problémákba ütközött, hogy a cég, amely anno kiadta az Almalapot, már tíz éve megszűnt, de a neve a domain regisztrációnál el lett gépelve. De.
De az Almalap visszatért, újra elérhető. A nyitóoldalán mai, friss hírek olvashatók. A hirdetések oldalon megtaláljátok az általam magyarul feliratozott Apple hirdetéseket, illetve egy kisebb gyűjteményt a klasszikus Apple hirdetésekből - ezek nincsenek magyarítva. A hirdetések a YouTube-on is megtalálhatók persze. A másik ajánlat a szájt archívuma, íme az egyik legöregebb írás 2001. februárjából: A kreatív Apple.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése